Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äärioikeisto Puolassa: ”EU macht frei”

Ulkomaat
 
KACPER PEMPEL / Reuters
Kymmeniätuhansia puolalaisnationalisteja marssi Varsovan keskustassa keskiviikkona.
Kymmeniätuhansia puolalaisnationalisteja marssi Varsovan keskustassa keskiviikkona. Kuva: KACPER PEMPEL / Reuters

Kymmenettuhannet puolalaiset osallistuivat keskiviikkona äärioikeiston järjestämään mielenosoitukseen Varsovassa. Mielenosoittajat vaativat ”Puolaa puolalaisille” ja polttivat Euroopan unionin tähtilippuja, kertoivat uutistoimistot.

Poliisin mukaan marssille osallistui 25 000 ihmistä, kun järjestäjät arvioivat osallistujien määrän yltäneen 50 000:een, kertoi uutistoimisto AFP. Mielenosoitus järjestettiin Puolan itsenäisyyspäivänä.

”Jumala, kunnia ja kotimaa”, mielenosoittajat huusivat AFP:n mukaan. EU-lippujen polttamisen lisäksi mielenosoittajat kantoivat kylttiä ”EU macht frei”. Samankaltaiset sanat, ”arbeit macht frei”, työ vapauttaa, on kirjoitettu Auschwitzin keskitysleirin porttiin.

”Eilen vapautemme vei Moskova, tänään Bryssel”, mielenosoittajat huusivat.

Kyse oli puolalaisnationalistien vuosittaisesta marssista.

Lokakuun vaaleissa EU-skeptinen ja konservatiivinen Laki ja oikeus (PiS) -puolue saavutti historiallisen murskavoiton ja kykeni muodostamaan hallituksen ilman muita puolueita. Vaaleissa Puola kääntyi rajusti oikeaan.

Vallanvaihdon puolesta äänestettiin, koska Puolan vaurastuminen ei ole jakautunut tasaisesti kaikille. Kansalaisia ilmeisesti miellyttivät myös PiS:n johtajan Jarosław Kaczyńskin muukalaisvihamieliset puheet esimerkiksi siitä, kuinka pakolaiset tuovat mukanaan loisia ja tauteja. PiS lisäsi kannatustaan lisäksi esimerkiksi lupauksilla eläkeiän alentamisesta sekä tulonjaosta köyhemmille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat