Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sloveniankin rajalle piikkilanka-aita pakolaisten takia

Ulkomaat
 
ANTONIO BRONIC / Lehtikuva
Sotilaat pystyttivät piikkilanka-aitaa Velikin kylään Slovenian ja Kroatian rajalle keskiviikkona.
Sotilaat pystyttivät piikkilanka-aitaa Velikin kylään Slovenian ja Kroatian rajalle keskiviikkona. Kuva: ANTONIO BRONIC / Lehtikuva

Slovenia aloitti keskiviikkona piikkilanka-aidan rakennustyöt Kroatian vastaiselle rajalleen. Aidan tarkoituksena on hallita paremmin pakolaisten kulkua maan kautta kohti pohjoisempaa Eurooppaa. Samaan aikaan EU:n johtajat kokoontuivat Maltalle puimaan Euroopan pakolaiskriisiä.

Piikkilanka-aidalla ei ole slovenialaisviranomaisten mukaan tarkoitus estää pakolaisia pääsemästä Sloveniaan, vaan ohjata heidän kulkureittejä hallitummin kohti virallisia maahantulopisteitä. Slovenia on odottanut tällä viikolla jopa 30 000 pakolaista rajoilleen sen jälkeen, kun Kreikan lauttatyöläisten lakko on päättynyt. Valtaosa esimerkiksi sotaa pakenevista syyrialaisista, irakilaisista ja afganistanilaista saapuu ensin Kreikkaan, josta he jatkavat matkaa muualle EU-maihin.

Uutistoimisto Reuters kertoi, kuinka piikkilangalla lastatut armeijan kuorma-autot saapuivat jo varhain keskiviikkona Veliki Obrezin kylään Kroatian rajalle. Muutamaa tuntia myöhemmin aitaa oli pystytetty jo kilometrin verran.

Slovenia ei suinkaan ole ensimmäinen EU-maa, joka on yrittänyt hillitä Eurooppaan tulevia pakolaisvirtoja piikkilangalla. Aitoja ovat aiemmin pystyttäneet muun muassa Bulgaria ja Unkari.

SPR:n kansainvälinen pääsihteeri: ”Talvi ajaa pakolaisleireiltä kohti Eurooppaa”
SPR:n kansainvälinen pääsihteeri: ”Talvi ajaa pakolaisleireiltä kohti Eurooppaa”
Punaisen Ristin kansainvälisen liiton (IFCR) pääsihteerin Elhadj As Syn mukaan tulossa oleva talvi tulee ajamaan yhä uusia ihmisiä liikkeelle Lähi-idän pakolaisleireiltä. As Sy uskoo, että Eurooppaan saapuvien pakolaisten määrä tulee kasvamaan vuonna 2016. toimittaja: Mark Autio, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen, kuva: Reuters
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat