Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentokoneita aiotaan seurata jatkossa entistä tarkemmin

Ulkomaat
 

Tulevaisuudessa matkustajakoneiden ei pitäisi enää kadota jäljettömiin, kuten tapahtui Malaysia Airlinesin lennolle MH370:lle maaliskuussa 2014. Lennolla olleiden 239 ihmisen kohtalosta ei ole edelleenkään tietoa.

Keskiviikkona 160 maata osallistui Genevessä kokoukseen, jossa sovittiin lentokoneiden seuraamisesta tulevaisuudessa paremmin satelliiteilla. Kokousta isännöi YK:n Kansainvälinen televiestintäliitto ITU.

”Taajuuksista sopiminen mahdollistaa reaaliaikaisen lentokoneiden seuraamisen missä päin maailmaa tahansa”, totesi ITU:n radioviestinnän johtaja François Rancy lehdistötiedotteessa.

Uudistus tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa satelliitit voivat vastaanottaa suoraan lentokoneiden lähettämät signaalit ja lentojen liikkeitä voidaan seurata jatkuvasti.

”Tällä sopimuksella ITU on vastannut ennätyksellisen nopeasti kansainvälisen yhteisön vaatimuksiin huolista, jotka liittyvät globaaliin lentoseurantaan”, ITU:n pääsihteeri Houlin Zhao totesi lausunnossa.

Uudistukseen johtaneen malesialaiskoneen katoaminen hämmästyttää maailmalla edelleen. Lento MH370 oli matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin, kun se alkumatkasta katosi täysin. Tähän mennessä koneesta on löydetty vain joitain osia, mutta mikään ei ole selittänyt koneen katoamista. Lentokoneen mustaa laatikkoa ei ole löydetty.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat