Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espanjan perustuslaki­tuomioistuin keskeytti Katalonian itsenäisyysaikeet

Ulkomaat
 
HS–Reuters
SERGIO PEREZ / Reuters
Katalonian itsenäistymisjulistus on nyt Espanjan perustuslakituomioistuimen käsittelyssä, vaikka katalonialaisten mielestä tuomioistuimella ei ole oikeutta puuttua asiaan. Espanjan hallituksen valituksen toi tuomioistuimeen lakimies Marta Silva.
Katalonian itsenäistymisjulistus on nyt Espanjan perustuslakituomioistuimen käsittelyssä, vaikka katalonialaisten mielestä tuomioistuimella ei ole oikeutta puuttua asiaan. Espanjan hallituksen valituksen toi tuomioistuimeen lakimies Marta Silva. Kuva: SERGIO PEREZ / Reuters

Espanjan perustusoikeistuomioistuin jäädytti Katalonian alueparlamentin itsenäistymisaikeiden toimeenpanon useiksi kuukausiksi keskiviikkona.

Tuomioistuin teki näin ottaessaan käsittelyyn Espanjan hallituksen valituksen Katalonian irtautumistoimista.

Katalonian alueparlamentti päätti maanantaina aloittaa valmistelut itsenäisen Katalonian valtion muodostamiseksi vuoteen 2017 mennessä.

Katalonian julkilausumassa sanotaan erikseen, ettei itsenäistymisprosessi riipu Espanjan valtion elimistä tai varsinkaan perustuslakituomioistuimesta. Siinä siis käytännössä irtisanouduttiin Espanjan oikeusjärjestelmän alaisuudesta.

Pääministeri Mariano Rajoy sanoi keskiviikkona, ettei hän sallisi Katalonian irtautumista Espanjasta.

”Kyse ei ole vain reaktiosta alueparlamentin hyväksymään aloitteeseen, kyse on koko maan puolustamisesta”, pääministeri Mariano Rajoy sanoi tiedotustilaisuudessa.

Hän kutsui itsenäisyysmielisten toimia ”julkeaksi valtion instituutioiden halveksumiseksi”.

Kiista Katalonian asemasta on kärjistynyt nopeasti viime viikkoina. Itsenäisyysmieliset puolueet voittivat Katalonian aluevaaleissa syyskuussa, joskin ne saivat alle puolet äänistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat