Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yleislakko hiljensi Kreikan torstaina – kansa protestoi ankaraa talouskuria

Ulkomaat
 
Michalis Karagiannis / Reuters
Kreikan torstaina hiljentävä yleislakko sulkee useat yksityisiä ja julkisia laitoksia. Myös Ateenan keskusrautatieasema on suljettuna.
Kreikan torstaina hiljentävä yleislakko sulkee useat yksityisiä ja julkisia laitoksia. Myös Ateenan keskusrautatieasema on suljettuna. Kuva: Michalis Karagiannis / Reuters

Kreikkalaiset työntekijät jäivät torstaina koteihinsa protestoidakseen Aléxis Tsípraksen vasemmistohallituksen ankaria taloustoimenpiteitä vastaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

Monet lennot on peruttu, sairaaloista puuttuu henkilökuntaa, laivat seisovat satamissa ja useat julkiset virastot ovat kiinni eri puolilla maata. Kyseessä on ensimmäinen Kreikan yksityisen ja julkisen sektorin järjestämä yleislakko tänä vuonna.

Yksityisen sektorin liiton GSEE:n lausunnon mukaan kansalaiset haluavat osoittaa yleislakon kautta mieltään hallituksen tuhoisaa politiikkaa vastaan, joka on puristanut työntekijät ahtaalle ja saanut nuoret ihmiset menettämään toivonsa.

EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n edustajat jatkoivat keskiviikkona Ateenassa keskusteluja Kreikan ensimmäisestä pelastusohjelmasta. Mielenosoittajat kokoontuvat tänään Ateenan keskustassa ja marssivat parlamentille lähelle hotellia, jossa neuvotteluja käydään.

Tsípras astui Kreikan pääministerin virkaan tammikuussa ja lupasi lopettaa kansainvälisten lainanantajien Kreikalle asettamat ankarat säästötoimet. Sittemmin pääministeri joutui kuitenkin myöntymään ehtoihin, sillä niistä kieltäytyminen olisi johtanut Kreikan euroalueesta eroamiseen.

Tsípras valittiin uudelleen virkaansa syyskuun toisissa parlamenttivaaleissa. Tuolloin pääministeri lupasi jälleen tehdä kaikkensa säästötoimien lieventämiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat