Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neste tekee biodieseliä Indonesian palmuöljystä

Ulkomaat
 

Indonesia tuottaa noin puolet maailman palmuöljystä, jota käytetään elintarvikkeisiin, kosmetiikkaan ja biopolttoaineisiin.

Suomen valtion enemmistöomistama Neste on maailman suurin biodieselin valmistaja ja merkittävä palmuöljyn ostaja, joskin se on viime vuosina kasvattanut jätteiden ja tähteiden osuutta biodieselin raaka-aineissa.

Neste korostaa ostavansa palmuöljyä Indonesiasta ainoastaan sertifioiduilta plantaaseilta, jotka sitoutuvat olemaan polttamatta maata.

”Toimittajillamme on palon ehkäisyyn varautumissuunnitelmat sekä tarvittavaa sammutuskalustoa. Olemme myös käyneet ministeriötason keskusteluja Indonesiassa siitä, mitä valtio tekee asialle”, Nesteeltä kommentoitiin HS:lle sähköpostitse.

Trooppisen metsänhoidon professori Markku Kanninen Helsingin yliopistolta sanoo, että kansainvälisien suuryhtiöiden tekemisiä valvotaan niin tarkasti, että ne ovat tarkkoja tekemisistään ja pystyvät torjumaan palojen leviämistä.

”Isoilla firmoilla on kuitenkin välillinen vaikutus, sillä ne ovat avanneet alueet viljelytoiminnalle, tehneet tiet ja ojitukset, mikä on sitten helpottanut pienempien tuloa alueelle. Ne eivät aina pysty hallitsemaan toimiensa seurauksia tai eivät edes välitä niistä.”

Oikaisu kello 9.21: Yhtiön nimi on Neste, ei Neste Oil.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat