Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolmetuhatta miestä antaa katkaista siemenjohtimensa

Ulkomaat
 
AFP
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Siittiöt siirtyvät kiveksistä siemenjohdinta pitkin, joka vasektomia-toimenpiteessä katkaistaan.
Siittiöt siirtyvät kiveksistä siemenjohdinta pitkin, joka vasektomia-toimenpiteessä katkaistaan. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Perjantaina vietetään Maailman vasektomiapäivää. Sen kunniaksi yli 3 000 vapaaehtoista miestä on antanut luvan steriloida itsensä. Menetelmänä käytetään vasektomiaa eli siemenjohtimien katkaisemista.

Noin 750 lääkäriä 25 eri maassa ovat ilmoittautuneet suorittamaan operaatioita. Teemapäivänä vasektomioita saa paikoin ilmaiseksi tai alennettuun hintaan.

Teemapäivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota miesten vastuuseen perhesuunnittelusta ja sterilisaatioon pysyvänä ehkäisykeinona.

Maailman vasektomiapäivää vietetään nyt kolmatta kertaa. Tänä vuonna päätapahtumapaikkana on Indonesiassa sijaitseva Bali. Siellä kuusi vapaaehtoista esittäytyy mennessään siirrettävälle klinikalle steriloitavaksi.

Noin neljä kymmenestä raskaudesta on suunnittelematon. Vastuun yllätysraskauksien seurauksista joutuvat useimmiten kantamaan naiset. Miehistä tulee sankareita puolisojensa silmissä, kun he ottavat vastuuta perhesuunnittelusta, kuvailee Jonathan Stack, yksi tapahtuman alullepanijoista.

Monessa maassa alle yksi prosentti miehistä on steriloitu, vaikka järjestäjien mukaan toimenpide on useimmissa tapauksissa turvallinen eikä sillä ole vaikutusta seksielämään.

”Vasektomia on osoittautunut mielekkääksi vaihtoehdoksi miehille, joilla on jo niin monta lasta kuin he haluavat”, sanoo lääkäri Doug Stein, joka on tehnyt tehnyt toimenpiteen yli 30 000 miehelle.

Balin päätapahtuman yhteydessä julkistettava raportti kertoo, että köyhissä maissa myös naisten ja tyttöjen on nyt helpompaa saada käyttöönsä ehkäisyvälineitä kuin vuonna 2012, jolloin lahjoittajien avulla tehtävä kampanjatyö alkoi. Ainakin 24 miljoonan naisen mahdollisuus käyttää ehkäisyä on raportin mukaan parantunut, vaikkei tavoitteeseen päästykään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat