Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kurdit kertovat vallanneensa Sinjarin kaupungin takaisin Isisiltä

Ulkomaat
 
Irakin kurdit valtasivat kaupungin Isis-järjestöltä
Irakin kurdit valtasivat kaupungin Isis-järjestöltä
Irakin kurdijoukot hyökkäsivät voimalla Luoteis-Irakissa sijaistevaan Sinajin kaupunkiin perjantaiaamuna. Voiton merkiksi kurdit nostivat oman lippunsa ison siilorakennuksen seinustalle. Kuva: Reuters.

Irakin kurdijoukot ovat tiettävästi saaneet takaisin hallintaansa Sinjarin kaupungin. Joukot iskivät äärijärjestö Isisin hallussa olevaan Sinjariin perjantaiaamuna voimakkaasti, kertoivat uutistoimistot.

Kurdien johtaja Massud Barzani ilmoitti iltapäivällä, ettei kaupunki ole enää Isisin hallinnassa. ”Sinjarin vapauttamisella on iso merkitys myös Mosulin kaupungin vapauttamisessa”, hän arvioi lehdistötilaisuudessa.

Jo aiemmin Kurdistanin alueellinen turvallisuusneuvosto totesi viestipalvelu Twitterissä, että Isis on ”päihitetty ja pakomatkalla”. Neuvoston mukaan peshmergat ovat onnistuneet suojaamaan muun muassa sairaalan, sementtitehtaan ja useita muita julkisia rakennuksia.

Isis on pitänyt Luoteis-Irakissa sijaitsevaa Sinjaria hallussaan viime vuoden elokuusta asti. Nyt kurdien peshmergajoukot pyrkivät saamaan kaupungin uudelleen hallintaansa.

Uutistoimistot kertoivat aluksi, että kurdien peshmergajoukot ovat iskemässä kaupunkiin pohjoisesta, mutta Kurdistanin alueellisen turvallisuusneuvoston Twitter-tilin mukaan kaupunkiin on isketty ”kaikista suunnista”.

Uutistoimisto Reutersin mukaan kaupungista kuului raskasta tulitusta. Monilla kurdisotilailla oli silminnäkijän mukaan sinko olkapäällään.

Jo torstaina kurdit katkaisivat kulkuyhteydet Sinjariin idästä ja lännestä Yhdysvaltain joukkojen ilmaiskujen tukemina.

Peshmergoilla on tukenaan myös jesidejä, jotka ovat niin ikään joutuneet kärsimään Isisin terrorista. YK on arvioinut, että jesideihin kohdistuneet raakuudet täyttäisivät kansanmurhan kriteerit.

Sinjarin takaisin valtaaminen olisi merkittävä muutos Isisin-vastaisessa taistelussa, sillä kaupunki on tärkeä linkki Isisin Irakissa ja Syyriassa olevien joukkojen välillä.

Ari Jalal / Reuters
Kurdien peshmergajoukot aloittivat torstaina operaation Sinjarin kaupungin takaisin valtaamiseksi.
Kurdien peshmergajoukot aloittivat torstaina operaation Sinjarin kaupungin takaisin valtaamiseksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat