Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saastepilven peittämä Madrid kielsi pysäköinnin kantakaupungissa

Ulkomaat
 
SERGIO PÉREZ / REUTERS
Madridia ympäröivän kehätien M-30:n nopeusrajoitus laskettiin torstaina 90:stä 70:een ilmansaasteiden vähentämiseksi.
Madridia ympäröivän kehätien M-30:n nopeusrajoitus laskettiin torstaina 90:stä 70:een ilmansaasteiden vähentämiseksi. Kuva: SERGIO PÉREZ / REUTERS

Autojen pysäköiminen on ollut kiellettyä Madridin kantakaupungissa tänään perjantaina. Espanjan pääkaupunki on sulkenut pysäköintimittarinsa, ja katujen varteen jätettyjä autoja uhkaa 90 euron sakko.

Pysäköinti on sallittu vain alueen asukkaille, liikuntarajoitteisille, kaupallisille kuljetuksille, koulubusseille, takseille sekä päästöttömille autoille, kertoo sanomalehti El País.

Kiellon perusteena ovat kaupunkia vaivaavat ilmansaasteet. Hengitysvaikeuksiin ja astmakohtauksiin yhdistettyjen typen oksidien määrä on kasvanut vaaralliseksi ilmanlaatua tarkkailevilla mittausasemilla. Kaupungin ylle on jämähtänyt silmin nähtävä saastepilvi.

Saasteiden vähentämiseksi Madridia ympäröivän kehätien M-30:n ja kaupungin sisääntuloväylien nopeusrajoitus laskettiin 90:stä 70:een jo torstaina.

Perjantain pysäköintikiellon vastapainoksi kaupunki tihensi bussilinjojen liikennöintiä. Taksinkuljettajat kertoivat, että kyydit olivat kysytympiä kuin tavallisena arkiaamuna. Ihmiset jakoivat sosiaalisessa mediassa kuvia ja videoita tavallista rauhallisemmista aamuruuhkista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat