Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yöpyjien määrä väheni heti Suomeen matkaavia pakolaisia majoittavassa vapaaehtois­keskuksessa Malmössä

Ulkomaat
 
Poliisi ohjasi Juutinrauman sillan yli Tanskasta junalla tulleita siirtolaisia vastaanottokeskuksiin Malmössä torstaina.
Poliisi ohjasi Juutinrauman sillan yli Tanskasta junalla tulleita siirtolaisia vastaanottokeskuksiin Malmössä torstaina.

Arviolta 50–60 ihmistä oli perjantai-iltapäivään mennessä käännytetty Skånesta Tanskaan torstaina alkaneiden rajatarkastusten seurauksena, kertoo Skånen poliisi.

Poliisi ei laske lähtijöitä tarkasti, joten kyse on arviosta, painottaa poliisin viestinnästä vastaava Lars Förstell. Hän ei halua toistaiseksi arvioida rajatarkastusten vaikutuksia.

”On aivan liian aikaista sanoa.”

Ruotsi aloitti rajatarkastukset Juutinrauman sillalla ja sen ylittävissä junissa sekä lauttasatamissa torstaina.

Maahanmuuttoviraston lukemissa vaikutukset eivät vielä näy. Torstain turvapaikanhakijamäärät olivat edellispäivien kaltaisia. Tulijoita oli lähes 1 700.

Yhteensä edellisten seitsemän päivän aikana vajaat 10 200 ihmistä on hakenut turvapaikkaa Ruotsista.

Suomeen tulijoiden määrässä rajatarkastusten alku sen sijaan voi tuntua pian.

Malmössä moni matkaansa Norjaan tai Suomeen jatkaneista on yöpynyt vapaaehtoisverkosto Kontrapunktin tiloissa. Siellä yöpyjien määrä väheni heti tarkastusten alettua.

”Huomasimme vaikutuksen heti”, sanoo yksi vapaaehtoisista Catalan Marte.

Tarkastusten myötä tulijoiden on valittava joko hakea turvapaikkaa Ruotsissa, kääntyä takaisin tai etsiä vaihtoehtoisia reittejä. Tällöin Suomeen jatkaminen käytännössä vaikeutuu huomattavasti.

Marten mukaan viime aikoina järjestö on majoittanut noin 200 ihmistä joka yö. Viime yönä tulijoita oli kuitenkin vain 40–50. Parin viime kuukauden aikana Kontrapunkt on majoittanut yhteensä 16 000 pakolaista, joista monille Ruotsi on ollut kauttakulkumaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat