Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Riita viinistä kaatoi Ranskan ja Iranin presidenttien lounas­tapaamisen

Ulkomaat
 
REUTERS
François Hollande ja Hassan Rouhani tapasivat YK:n yleiskokouksen yhteydessä New Yorkissa syyskuussa.
François Hollande ja Hassan Rouhani tapasivat YK:n yleiskokouksen yhteydessä New Yorkissa syyskuussa. Kuva: REUTERS

Iranin presidentti Hassan Rouhani matkustaa lähipäivinä Euroopassa. Ensi viikolla Rouhanin oli tarkoitus tavata Ranskan presidentti François Hollande lounaalla, mutta lounastapaaminen kaatui riitelyyn viinistä, uutisoi Washington Post.

Iranilaiset vaativat Ranskalta etukäteen, että muodollinen lounas tarjoiltaisiin islamin uskolle tyypillisesti ilman alkoholia ja lihan pitäisi olla halal-lihaa. Moinen pyhäinhäväistys ei ranskalaisille kuitenkaan sopinut. Ruokakulttuuristaan ylpeässä tasavallassa kun maalliset nautinnot menevät jopa diplomaattisen kohteliaisuuden edelle.

Vastatarjouksena Ranskan presidentin edustajat ehdottivat iranilaisille, että presidentit voisivat toki tavata vaikka aamiaisella ilman alkoholia, jos alkoholi lounaspöydässä on ongelma. Iranilaisten mielestä aamiaistapaaminen olisi puolestaan ollut halventavaa.

Koska neuvottelut lounaasta ajautuivat umpikujaan, on presidenttien ensi viikolle sovittu tapaaminen Inquisiter-lehden mukaan muutettu nyt kaksituntiseksi työvierailuksi – kuivin suin ja tyhjin vatsoin.

Ensimmäisellä virallisella Euroopan matkallaan presidenttinä vuonna 2013 virkaan astuneen Rouhanin on tarkoitus markkinoida talouspakotteista vapautuneen Iranin nousevaa taloutta.

Lauantaina hän tapaa Italiassa pääministeri Matteo Renzin, Paavi Franciscuksen sekä maan liike-elämän edustajia. Italiasta hän matkustaa Ranskaan, jossa hän Hollanden tapaamisen lisäksi pitää puheen YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestössä Uncescossa ja tapaa niin ikään maan viranomaisia ja liike-elämän edustajia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat