Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kohdun siirtoistutukset alkavat Yhdysvalloissa

Ulkomaat
 

Washington

Yhdysvalloissa tehdään lähiaikoina ensimmäistä kertaa kohdunsiirto, jossa ilman kohtua syntyneelle naiselle istutetaan toisen naisen kohtu. Näin ilman kohtua syntyneet naiset voivat saada lapsia.

Asiasta kertoi The New York Times -lehti. Sen mukaan Yhdysvalloissa saattaa olla jopa 50 000 naista, jotka hyötyvät uudesta menetelmästä.

Kohdunsiirtoja on tehty menestyksellisesti jo muutaman vuoden ajan Göteborgin yliopistossa Ruotsissa, jossa yhdeksän naista on saanut uuden kohdun elävältä luovuttajalta. Naisista neljä on saanut viime tai tänä vuonna terveen lapsen, ja viidennen on määrä syntyä tammikuussa. Kaksi kohdun istutusta on epäonnistunut.

Ruotsissa viidessä tapauksessa yhdeksästä kohduAn luovuttaja on ollut raskaaksi haluavan naisen äiti. Tämä merkitsee sitä, että naiset saattavat saada lapsia samalla kohdulla, josta he itse ovat syntyneet.

Sanomalehti The New York Timesin mukaan Yhdysvalloissa käytetään elinluovuttajiksi suostuneiden kuolleiden naisten kohtuja.

Kohtu siirretään kuolleesta naisesta ilman kohtua syntyneeseen naiseen muutaman tunnin kuluessa kohdun irrotuksesta. Leikkaus on vaikea, koska myös osa kuolleen naisen vaginaa siirretään toiseen naiseen.

Leikkauksen jälkeen kohdun saaneen naisen täytyy odottaa vuosi ennen kuin hän voi yrittää raskautta. Hänen täytyy myös syödä lääkkeitä, jotka estävät sen, että hänen elimistönsä alkaisi hylkiä uutta kohtua.

Raskaus saa alkunsa keinohedelmöityksestä, minkä jälkeen hedelmöitetty munasolu istutetaan siirrettyyn kohtuun. Jotta raskaus onnistuisi, odottavan äidin munasarjojen pitää toimia.

Yhden lainakohdun arvioidaan kestävän enintään kaksi raskautta. Synnytys tehdään keisarinleikkauksella, jotta lainakohtu ei altistuisi alatiesynnytyksen supistuksille.

Siirtoelinkirurgi Andreas G. Tzakis kohdunsiirtoja tekevästä Cleveland Clinic -sairaalasta huomautti The New York Times -lehdelle, että siirtokohtu on eettisempi tapa saada lapsia kuin vuokrakohtu, jossa nainen vuokraa kohtunsa lapsettoman pariskunnan käyttöön ja kantaa näiden lapsen.

”Köyhiä naisia saatetaan käyttää hyväksi”, Tzakis sanoi vuokrakohdusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat