Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itävalta rakentaa aidan Slovenian rajalleen

Aidasta tulee ensimmäinen kahden Schengen-maan välillä

Ulkomaat
 
MICHAELA REHLE / Reuters
Siirtolaiset odottelivat teltassa Itävallassa torstaina. He olivat matkalla Saksaan.
Siirtolaiset odottelivat teltassa Itävallassa torstaina. He olivat matkalla Saksaan. Kuva: MICHAELA REHLE / Reuters

Berliini

Itävallan hallitus päätti perjantaina rakentaa Slovenian vastaiselle rajanylityspaikalle aidan. Siitä on tulossa ensimmäinen Schengen-alueen sisälle rakennettava aita. Slovenia jo rakentaa pakolaisten vuoksi aitaa Kroatian vastaiselle rajalle, mutta Kroatia ei vielä kuulu vapaan liikkuvuuden Schengen-alueeseen.

Schengen-alue on Euroopan vapaan liikkuvuuden kulmakivi. Sen ideana on, että ihmiset voivat liikkua maasta toiseen ilman passintarkastuksia.

Schengen-maa voi kuitenkin halutessaan ottaa rajatarkastukset käyttöön väliaikaisesti esimerkiksi turvallisuuden tai järjestyksenpidon vuoksi. Suuret siirtolaismäärät ovat saaneet useat Euroopan maat harkitsemaan aitoja ja rajatarkastuksia.

Myös Ranska ilmoitti perjantaina ottavansa väliaikaisesti käyttöön rajatarkastukset. Ranska perusteli tätä parin viikon päästä alkavan YK:n ilmastokokouksen turvallisuusvaatimuksilla. Rajatarkastukset ovat voimassa joulukuun 13. asti.

Itävallan aidan on määrä olla 3,7 kilometriä pitkä ja kaksi metriä korkea, kertoo itävaltalainen Der Standard -lehti. Se on määrä tehdä kovasta teräsverkosta. Suunnitelman mukaan aita yltää Spielfeldin rajanylitysasemalta 200 metriä itään, jossa vastassa on moottoritie ja länsisuunnassa se on 3,5 kilometriä seuraavalle Grassnitzberg-Plačin raja-asemalle.

Aidan rakentamisen arvioidaan kestävän kaksi kuukautta.

Spielfeldin raja-asemalle suunnitellaan myös järjestelmää, jossa turvapaikanhakijoille annetaan saapumisajan mukaan värilliset rannekkeet, joiden perusteella he tietävät koska he pääsevät eteenpäin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat