Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Useita kuoli stadionin sisäänkäynnillä tapahtuneessa räjähdyksessä

Pariisin stadionilla ollut silminnäkijä HS:lle: ”Pelin aikana kuului jysäyksiä”

Ulkomaat
 
Jalkapallostadionin räjähdykset kuuluvat tv-lähetyksessä
Jalkapallostadionin räjähdykset kuuluvat tv-lähetyksessä
Pariisin jalkapallostadionin räjähdykset kuuluivat tv-lähetyksessä taustalla. Osa katsojista ja pelaajista ei uskaltanut poistua ottelun jälkeen stadionilta. Kuva: Reuters, editointi: Jukka Hiiro

Tämä Pariisin iskuista tiedetään:

 Tapahtumat alkoivat myöhään perjantai-illalla, kun automaattiaseella varustautuneet miehet avasivat tulen ravintolan edustalla.

 Terroristit tappoivat Eagles of Death Metal -bändin keikalla La Bataclan -konserttisalissa noin sata ihmistä. Saliin hyökänneet neljä terroristia saivat myös surmansa.

 Pariisin jalkapallostadionin suunnalta kuultiin kolme räjähdystä. Yhdessä räjähdyksessä stadion portilla kuoli ihmisiä.

 Viranomaisten mukaan kuolleita on noin 140.

 Turvallisuuslähteiden mukaan iskuja tapahtui seitsemässä eri paikassa.

 Ranskaan on julistettu hätätila ja rajat ovat kiinni.

(Päivitetty kello 4.46)

Pariisin jalkapallostadionin suunnalta kuultiin perjantaina kolme räjähdystä. Joidenkin mediatietojen mukaan ne olisivat tapahtuneet stadionia lähellä olevassa ravintolassa. Stadionilla pelattiin Ranska–Saksa-ottelu.

Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noël Le Graët sanoi, että kolme ihmistä kuoli ja useita loukkaantui stadionin sisäänkäynnin lähellä tapahtuneessa räjähdyksessä. Lue kaikki ajantasaiset tiedot Pariisin tapahtumista tästä linkistä.

Helsingin Sanomien tavoittaman silminnäkijän mukaan stadionilla ei pelin aikana huomannut mistään, että mikään olisi pielessä.

”Pelin aikana kuului pari kertaa isompi jysäys, ja ehkä siinä lyhyesti mietittiin, että mikähän se oli, mutta ei me niitä räjähdyksiksi ajateltu”, peliä seuraamassa ollut suomalaismies kertoo.

Peli pelattiin hänen mukaansa normaalisti loppuun ja ilman puhelimessa ollutta nettiä ei stadionilla olisi mistään arvannut, että jokin on pielessä.

”Ulkopuolella oli paljon poliiseja, mutta väkijoukon mukana päästiin kävelemään ihan rauhassa asemalle. Junaa tosin jouduttiin odottamaan jonkin aikaa”, mies kuvailee.

Presidentti François Hollande oli jalkapallostadionilla seuraamassa ottelua ja hänet evakuoitiin ministeriöön, jossa hän pitää parhaillaan hätäkokousta pääministeri Manuel Vallsin ja sisäministeri Bernard Cazeneuven kanssa.

Miguel Medina / Reuters
Jalkapallo-ottelun katsojat odottivat perjantai-illalla ulospääsyä Pariisin stadionilta.
Jalkapallo-ottelun katsojat odottivat perjantai-illalla ulospääsyä Pariisin stadionilta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat