Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkoministeriön tietojen mukaan Pariisin uhrien joukossa ei ole suomalaisia

Ulkomaat
 
PHILIPPE WOJAZER / Reuters
Bataclan-konserttisalin iskusta selvinneet värjöttelivät salin ulkopuolella lämpöpeitteiden alla myöhään perjantai-iltana. Ulkoministeriön tietojen mukaan terrori-iskujen uhrien joukossa ei ole suomalaisia.
Bataclan-konserttisalin iskusta selvinneet värjöttelivät salin ulkopuolella lämpöpeitteiden alla myöhään perjantai-iltana. Ulkoministeriön tietojen mukaan terrori-iskujen uhrien joukossa ei ole suomalaisia. Kuva: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

Suomen ulkoministeriöstä kerrottiin lauantaiaamuna kuuden aikaan Helsingin Sanomille, että senhetkisen tiedon mukaan Pariisin terrori-iskujen uhrien joukossa ei ole suomalaisia. Lue kaikki ajantasaiset tiedot Pariisin tapahtumista tästä linkistä.

Jopa 140 ihmistä kuoli ja yli 200 loukkaantui Pariisissa ammuskeluissa ja räjähdyksissä perjantai-iltana. 80 ihmistä loukkaantui vakavasti uutistoimisto AFP:n mukaan. Turvallisuuslähteiden mukaan iskuja tapahtui seitsemässä eri paikassa. Asemiehet ja pommittajat iskivät ruuhkaisiin ravintoloihin, baareihin ja konserttisaliin.

Suomen Ranskan-suurlähetystö kehotti yöllä sosiaalisessa mediassa Ranskassa oleilevia suomalaisia tekemään matkustusilmoituksen. Suurlähetystö myös tiedotti ranskalaisviranomaisten kehotuksesta välttää ulkona liikkumista sekä Ranskaan julistetusta poikkeustilasta.

Ruotsin ulkoministeriö kertoi varhain lauantaiaamuna, että uhreista kaksi on ruotsalaisia, joista toinen on kuollut.

”Olemme saaneet tietoomme, että yksi ruotsalainen on haavoittunut ja yksi kuollut. Pariisin-suurlähettiläämme yrittää saada asiaan varmistusta”, ulkoministeriön edustajaJohan Tegel kertoi AFP:n mukaan.

Ulkoministeri Timo Soini pahoitteli tapahtuneita iskuja Twitterissä.

”Surullinen ja šokissa Pariisin kamalien tapahtumien vuoksi. Syvimmät osanottoni uhrien perheille ja Ranskan kansalle”, Soini kommentoi Ulkoministeriön Twitter-tilillä julkaistussa englanninkielisessä viestissään.

Myös pääministeri Juha Sipilä otti osaa ranskalaisten suruun Twitterissä.

”Järkyttynyt Pariisin hyökkäyksistä. Ajatuksemme ovat Ranskassa”, Sipilä kirjoitti englanninkielisessä viestissään yöllä.

Vahvasti aseistautuneet sotilaat partioivat Pariisin kaduilla
Vahvasti aseistautuneet sotilaat partioivat Pariisin kaduilla
Vahvasti aseistautuneet sotilaat piirittivät Bataclanin konserttihallia perjantai-iltana Pariisissa. Kaupungissa tehtiin perjantai-iltana aseellisten iskujen sarja. Kuva: Reuters, editointi: Jukka Hiiro
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat