Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Supo: Pariisin isku ei muuta uhka-arviotamme

Ulkomaat
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari puhui Supon tiedotustilaisuudessa Helsingissä 3. marraskuuta.
Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari puhui Supon tiedotustilaisuudessa Helsingissä 3. marraskuuta. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Suojelupoliisin mukaan sen viimeviikkoiselle varoituksella terrori-iskujen uhan kasvusta ja Pariisin perjantaisella terroriteolla ei ole yhteyttä.

”Meidän uhka-arvioomme ei olla tämän tapahtuman perusteella tekemässä muutoksia”, ylitarkastaja Tuomas Portaankorva sanoi HS:lle lauantaiaamuna.

”Viimeviikkoinen arvio koski Suomen tilannetta.”

Lue kaikki ajantasaiset tiedot Pariisin tapahtumista tästä linkistä.

Suojelupoliisi ilmoitti viime viikolla, että terroristisen iskun uhka Suomessa on kohonnut vuoden 2014 kesästä. Vaikka terroristijärjestöjen suunnitelmallisten iskujen uhka on edelleen matala, yksittäisten väkivallantekojen uhka on edelleen kohonnut, Supo katsoi katsauksessaan.

Supon päällikkö Antti Pelttari sanoi viime viikolla uhka-arvion tason kohonneen ”hyvin matalalta” tasolta ”matalalle tasolle”.

Supon mukaan kyse voi olla yksittäisistä radikalisoituneista ihmisistä tai pienryhmistä. Tekijät saattavat toimia myös täysin itsenäisesti.

Pelttarin mukaan he eivät ”uhkaa yhteiskuntajärjestystä”, mutta terroristisen iskun uhka on kohonnut.

”Syynä on väkivaltaisten verkostojen muodostuminen myös Suomeen. Tällaiseen toimintaan epäillään osallistuvan noin 300 henkilöä”, Pelttari sanoi.

Suomessa uhkatasoa on lisännyt maahanmuuton nopea lisääntyminen. Se on saattanut radikalisoida myös maahanmuuton vastustajia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat