Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Motörhead, U2 ja Foo Fighters peruivat Pariisin-keikkansa – myös koulut, kirjastot, Eiffel-torni ja Disneyland kiinni

Ulkomaat
 
Dylan Martinez / Reuters
Laulaja-basisti Lemmy Kilmister perusti brittiläisen rockyhtyeen Motörheadin 1970-luvun puolivälissä.
Laulaja-basisti Lemmy Kilmister perusti brittiläisen rockyhtyeen Motörheadin 1970-luvun puolivälissä. Kuva: Dylan Martinez / Reuters

Useat tunnetut rockyhtyeet ovat peruneet lähiaikojen Pariisin-konserttinsa tai siirtäneet niitä Pariisin perjantaisten terrori-iskujen takia.

Lue kaikki ajantasaiset tiedot Pariisin tapahtumista tästä linkistä.

Yhdysvaltalainen rockyhtye Foo Fighters kertoi Facebook-sivuillaan peruvansa sekä maanantaisen konserttinsa että loput Euroopan-kiertueen konsertit ”tämän järjettömän väkivallan vuoksi”.

Brittibändi Motörhead ilmoitti aiemmin viikonloppuna, että sen sunnuntainen konsertti Pariisissa järjestetään sovitusti. Sunnuntaina yhtye kertoi viestipalvelu Twitterissä, että konsertti siirretään tammikuulle.

Irlantilainen rockyhtye U2 perui lauantaisen keikkansa jo perjantaina. Le Figaro -lehden mukaan myös useimmat muut konsertit peruttiin.

Britannian yleisradion BBC:n mukaan perujien joukossa on myös yhdysvaltalainen metalliyhtye Deftones, jonka piti soittaa yhtenä iskun kohteena olleessa Bataclan-yökerhossa sunnuntaina ja maanantaina.

Lisäksi brittiläinen rockyhtye Coldplay kertoo kotisivuillaan aikovansa lykätä uusia kappaleita esittelevää konserttiaan, joka oli tarkoitus pitää sunnuntaina Los Angelesissa ja näyttää suoratoistona Tidal-verkkopalvelun välityksellä ympäri maailman. Yhtye aikoo kuitenkin soittaa lyhyen, vanhoista kappaleista koostuvan konsertin niille, jotka ovat jo saapuneet konserttipaikalle.

Pariisin koulut, kirjastot, uima-altaat, urheilutilat, torit, museot ja pääturistikohteet ovat olleet suljettuina perjantain terrori-iskujen jäljiltä, Pariisin kaupunki ilmoitti verkkosivuillaan.

Auki ovat olleet vain konttorit, joissa avioliitot rekisteröidään, kaupunki ilmoitti. Niissä kiristettiin turvatoimia.

Uutistoimisto AFP:n mukaan urheiluasioista vastaava valtiosihteeri julisti ohjeen kaikkien urheilutapahtumien perumiseksi tältä viikonlopulta.

Turistikohteista Eiffel-torni pysyi sunnuntaina suljettuna. Myös Pariisin lähellä sijaitseva Disneyland Paris pitää ovensa kiinni keskiviikkoon asti.

Hannibal Hanschke / Reuters
U2 eli Larry Mullen (vas.), Bono, Adam Clayton ja the Edge Berliinissä marraskuussa 2014.
U2 eli Larry Mullen (vas.), Bono, Adam Clayton ja the Edge Berliinissä marraskuussa 2014.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat