Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Silminnäkijä konserttisalissa: Ampujat käskivät maahan ja olivat hämmästyttävän rauhallisia

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Silminnäkijä: "Miehet käskivät meidät maahan ja ampuivat"
Silminnäkijä: "Miehet käskivät meidät maahan ja ampuivat"
Konserttitalolla iltaa viettänyt Jerome Bartelemy kertoo, miten terrori-isku eteni. Kuva: Reuters. Toimittaja ja editointi: Tomi Peurakoski HS.

Konserttisalissa terrori-iskun aikaan olleet silminnäkijät kertoivat uutistoimiston Reutersille asemiehistä, jotka jatkoivat kylmän rauhallisesti verityötään ihmisten maatessa lattialla.

”Olimme [konserttisalin] baarissa, kun kuulimme ääniä, joita luulimme aluksi ilotulitukseksi. Kääntyessämme näimme kaksi nuorta, noin 25-vuotiasta miestä Kalashnikov-kiväärien kanssa”, kertoo Reutersin haastattelema Jerome Bartelemy. Lue kaikki ajantasaiset tiedot Pariisin tapahtumista tästä linkistä.

”He käskivät meidän mennä lattialle makaamaan, yksi heistä viittoi meitä tottelemaan. Lopulta makasimme kaikki lattialla, ja hyökkääjät jatkoivat ampumista. Välillä he pitivät taukoa”, hän jatkoi.

”Yhdellä hyökkääjistä oli päällään musta veryttelyasu, jossa oli valkoisia raitoja. Hän ei varmastikaan ollut yli 25-vuotias. Hänellä oli ruskea tukka, ja hän oli melko rauhallinen. Se hämmästytti minua todella.”

Bartelemyn mukaan hän ja jotkut muut salissa olleet eivät aluksi tienneet, käyttivätkö hyökkääjät oikeita luoteja.

”Sitten näin hänen ampuvan erään ihmisen ja tiesin.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat