Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin Pariisin terrori-isku näkyy sosiaalisessa mediassa: omaisia ja läheisiä etsitään Twitterissä

Ulkomaat
 

Pariisin iskujen symboliksi sosiaalisessa mediassa nousi jo perjantai-iltana taiteilija Jean Juillien piirtämä rauhanmerkki, jossa näkyy Eiffelin torni.

Taiteilija jakoi työnsä perjantai-iltana saatesanoilla ”Peace for Paris” eli ”Rauhaa Pariisiin”.

#PeaceforParis nousi yhdeksi suosituksi hashtagiksi yhteisöpalvelussa Twitterissä ja Facebookissa, kun ihmiset kirjoittivat surunvalittelujaan ja kommentoivat iskuja. Myös monet viestimet käyttivät sitä uutisissaan.

Lue kaikki ajantasaiset tiedot Pariisin tapahtumista tästä linkistä.

Ristikkomerkistä # ja sanoista tai merkeistä muodostetut hashtagit ovat käytännössä aihetunnisteita, joiden avulla voi osallistua laajempiin keskusteluihin haluamistaan aiheista tai hakea johonkin tiettyyn aiheeseen liittyviä viestejä.

Suosituimpia hashtagejä oli #ParisAttacks, mutta asiasta käytettiin myös esimerkiksi hashtagejä #Pray4Paris ja #PrayForParis, jotka tarkoittavat suomeksi rukouksia tai rukoilua Pariisin puolesta.

Jo perjantai-iltana pariisilaiset itse alkoivat kuitenkin käyttää Twitteriä myös apuvälineenä. Paikalliset tarjosivat hashtagilla #PorteOuverte majapaikkoja ja suojaa niille, jotka sitä iskujen vuoksi tarvitsivat.

Porte Ouverte on ranskaa ja tarkoittaa avoimia ovia.

Twitterissä näkyi muutenkin pariisilaisten halu auttaa iskujen uhreja. Julkaistuissa kuvissa näkyy muun muassa, miten ihmiset jonottavat luovuttamaan verta.

Charlie Hebdo -satiirilehden piirtäjä Joann Sfar jakoi Twitterissä viestin, jossa hän pyysi, että ihmiset eivät rukoilisi Pariisin puolesta, vaan ajattelisivat Pariisia ilon ja elämän kaupunkina. Charlie Hebdon toimitukseen Pariisissa tehtiin terrori-isku viime tammikuussa.

Käännös viestistä:

Ystävät ympäri maailmaa, kiitos #prayforparis-viesteistä (“rukoilkaa Pariisin puolesta”), mutta emme tarvitse lisää uskontoa! Uskomme musiikkiin! Suudelmiin! Elämään! Sampanjaan ja iloon! #Parisisaboutlife! (”Pariisissa on kyse elämästä”!”)

Lauantaina Twitterissä on käytetty hyvin paljon #rechercheparis-tunnistetta. Sen avulla ihmiset etsivät omaisiaan ja läheisiään, jotka olivat eilen Pariisissa ja mahdollisesti iskujen kohteina olleissa paikoissa.

Viesteissä on yleensä kuva ja tekstinä pyyntö saada tietoja kuvan henkilöstä.

Alla olevassa viestissä etsitään kuvan henkilöä ja sanotaan, että hänen läheisensä eivät tiedä mitään hänen tämän hetken tilanteestaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat