Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Panttivankeja ammuttiin konserttisalissa – tapahtumat hetki hetkeltä

Ulkomaat
 
Anne Viljamaa Jenni Virtanen Markus Heikkilä
Ihmiset pakenevat Bataclan-konserttisalista
Ihmiset pakenevat Bataclan-konserttisalista
Le Monden toimittaja tallensi tämän videon Bataclan-konserttipaikalta, kun ihmiset pakenevat ampujia. Videota ei suositella herkimmille katsojille. Kuva: Le Monde/Reuters

Bataclan-konserttisalin isku oli Pariisin perjantaisista terrori-iskuista uhrimäärältään suurin. Konserttisali sijaitsee 11. kaupunginosassa, Boulevard Voltairella lähellä Place de la République -aukiota.

Illan esiintyjänä oli kalifornialainen yhtye Eagles of Death Metal. Kaikki salin 1 500 paikkaa oli myyty.

Kello läheni iltakymmentä, ja yhtye oli soittanut noin tunnin ajan, kun kovaäänisen musiikin yli kuului laukauksia, kertoo Guardian-lehti.

Lue kaikki ajantasaiset tiedot Pariisin tapahtumista tästä linkistä.

Uutiskanava BBC:n mukaan silminnäkijät kertoivat kolmen tai neljän hyökkääjän aloittaneen iskun ampumalla ilmaan. Jotkut salissa olleista kuulivat hyökkääjien huutavan arabiaksi.

Konserttiyleisö oli salissa panttivankina, kun hyökkääjät aloittivat ihmisten kylmäverisen tappamisen.

Ranskalainen Europe 1 -radiokanavan toimittaja Julien Pierce kuvaili salin tapahtumia verilöylyksi.

”Kaksi tai kolme naamioimatonta miestä tuli sisään Kalashnikov-tyyppisten aseiden kanssa ja alkoi sattumanvaraisesti ampua yleisöä kohti. Sitä kesti kymmenen tai viisitoista minuuttia”, hän kertoi Guardianille.

Piercen mukaan silmitön väkivalta aiheutti salissa paniikin.

”Terroristit olivat hyvin rauhallisia –hyvin päättäväisiä – ja he latasivat aseensa kolme neljä kertaa. He eivät huutaneet eivätkä sanoneet mitään”, Pierce kertoi BBC:lle.

Hän sanoi nähneensä yhden ampujan kasvot. Miehen iäksi hän arvioi korkeintaan 25 vuotta.

Pierce kertoi uutiskanava CNN:lle paenneensa salista esiintymislavan yli, kun terroristit olivat lataamassa aseitaan. Saliin jääneet lähettivät Piercelle yhä tekstiviestejä.

Hieman puolenyön jälkeen Ranskan erikoisjoukot tekivät rynnäkön konserttisaliin vapauttaakseen sisällä panttivankina olleet.

Uutiskanava BBC:n mukaan neljästä hyökkääjästä kolme räjäytti itsensä, kun joukot rynnäköivät saliin. Yksi ampujista kuoli poliisin luodin laukaistua hänen räjähdeliivinsä.

Guardianin mukaan operaatio oli ohi kello yhdeltä yöllä. CNN kertoi lauantaina iltapäivällä iskun uhrimääräksi 118. Ruumiita alettiin siirtää rakennuksen ulkopuolelle.

Le Figaro -lehti julkaisi Eagles of death metal -bändin keikalla olleen nuoren kirjoituksen. Hän pääsi pakoon.

”Se oli kaaos. Katsoin konserttia salin oikealla puolella, Eagles of death metal -bändin laulu oli juuri loppumassa, kun kuulin räjähdysääntä, kuin papatteja. Näin laulajan nostavan kitaransa, ja kun käännyn, siellä oli mies, joka ampui automaattiaseellaan kattoon. Yritin ryömiä kohti lavan takaosaa. Päällä oli kaaos, ihmiset olivat peloissaan, hengenhädässä. Vedimme ja puskimme toisiamme, mutta lavalla huomasimme, ettei siellä ollut uloskäyntiä”, hän kirjoittaa.

”Joku henkilökunnan jäsenistä sanoi, että uloskäynti on lavan toisella puolella. Tulituksen ääni oli jatkuvaa. Mutta muutaman sekunnin tai minuutin jälkeen – täysi hiljaisuus. Oven raosta näimme, että ihmiset yrittivät mennä kohti uloskäyntiä. Ehkä asetta ladataan, mietin. Sillä aikaa minä ja muutamat muut pääsimme luikahtamaan lavan toiselle puolelle, verhon takaa. Pääsimme ulos bulevardille. Silloin kuului jälleen laukauksia. En kääntynyt katsomaan, vaan lähdin juoksemaan. Matkalla näimme poliisiautojen letkan. Pääsin kotiin, olen kunnossa. En edes ole peloissani, enkä sokissa. Kirjoitan tämän, jotta en unohtaisi.”

Panttivankitilanne päättyi kuolonuhreihin
Panttivankitilanne päättyi kuolonuhreihin
Terroristit tappoivat Eagles of Death Metal -bändin keikalla La Bataclan -konserttisalissa yli 80 ihmistä. Saliin hyökänneet neljä terroristia saivat myös surmansa. Kuva: Reuters
Silminnäkijä: "Miehet käskivät meidät maahan ja ampuivat"
Silminnäkijä: "Miehet käskivät meidät maahan ja ampuivat"
Konserttitalolla iltaa viettänyt Jerome Bartelemy kertoo, miten terrori-isku eteni. Kuva: Reuters. Toimittaja ja editointi: Tomi Peurakoski HS.
CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
Ranskan erikoisjoukot evakuoivat ihmisiä lähellä Bataclanin konserttitaloa.
Ranskan erikoisjoukot evakuoivat ihmisiä lähellä Bataclanin konserttitaloa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat