Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terassia alettiin tulittaa – ravintola-alueen tapahtumat hetki hetkeltä

Ulkomaat
 
PHILIPPE WOJAZER / Reuters
Loukkaantuneita kuljetettiin paareilla hoitoon ravintolan edustalla.
Loukkaantuneita kuljetettiin paareilla hoitoon ravintolan edustalla. Kuva: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

Terroristit iskivät Pariisissa yhteensä neljään ravintolaan ja baariin tai niiden edustalle 10. ja 11. kaupunginosassa.

Iskujen kohteina olivat BBC:n mukaan ravintolat La Belle Equipe (92 rue de Charonne), Le Petit Cambodge (rue Alibert) ja La Casa Nostra (92 rue de la Fontaine au Roi) sekä Le Carillon -baari (rue Alibert), jotka sijaitsevat kaikki lähellä toisiaan.

Lue kaikki ajantasaiset tiedot Pariisin tapahtumista tästä linkistä.

Ravintola-alue on varsinkin viikonloppuisin vilkas vapaa-ajanviettopaikka. Nytkin se oli täynnä perjantai-illan viettäjiä, kun hyökkääjät iskivät.

Guardian-lehden mukaan kello yhdeksän aikaan ainakin kaksi asemiestä oli kävellyt pitkin ravintolakatua ja avannut rynnäkkökivääreillään tulen Le Carillon -baarissa ja Le Petit Cambodge -ravintolassa, jotka sijaitsevat rue Bichatin ja rue Alibertin risteyksessä.

”Kuulimme noin 30 sekunnin ajan laukauksia, joita aluksi luulimme ilotulitukseksi”, kertoi alueen lähistöllä asuva Pierre Montfort Guardianille.

Le Petit Cambodge -ravintolassa asiakkaana ollut silminnäkijä puolestaan kertoi ihmisten heittäytyneen lattialle. Guardian kertoi, että hyökkäyksessä kuoli syyttäjäviranomaisten mukaan noin 14 ihmistä, joiden lisäksi moni loukkaantui vakavasti.

La Belle Equipe -ravintolan terassiin kohdistuneessa iskussa kuoli Guardianin mukaan 18 ihmistä.

Tiedot kuolonuhrien määrästä kuitenkin vaihtelivat vielä lauantai-iltapäivällä.

Tv-kuvaaja Charles Pitt oli hieman iltayhdeksän jälkeen tyypillisen ranskalaiskahvilan ulkopuolella Pariisin 11. kaupunginosassa.

”Ihmisiä istui ulkona. Olin noin 30 metrin päässä kahvilasta, kun aluksi ilotulitukseksi luulemani äänet kovenivat ja jatkuivat”, hän kertoi Guardianille.

”Kun laukausten äänet vaimenivat, palasin paikalle ja näin kasan ruumiita, niitä oli ehkä noin yksitoista. Uhrit olivat istuneet kahvilan ulkopuolella pöytien ääressä. Näin myös useita haavoittuneita.”

Tämän jälkeen paikalle saapui Pittin mukaan poliiseja, palokuntalaisia ja sotilaita.

Rue de la Fontainella iskujen aikaan kävellyt tanskalais-brittiläinen Mark Colclough kertoi Guardianille nähneensä ampuma-asennossa seisseen hyökkääjän kahvilan edessä.

”Hän vastasi ulkomuodoltaan täysin taistelijaa: puserot, housut ja jalkineet olivat mustat ja tiukat, ei mitään vetoketjuja tai kauluksia, päähine ehkä villainen.”

Colcloughin mukaan vasenkätinen hyökkääjä toimi ammattimaisesti tasaisia sarjoja automaattiaseellaan ampuen.

”Hän tappoi kolme tai neljä kahvilan edustalla istunutta ihmistä. He putosivat tuoleiltaan maahan.”

”Sitten hän kääntyi ja ampui auton kuljettajanpuoleisen ikkunan läpi. Tämän jälkeen hän käveli kahvilaan sisälle, kääntyi oikeaan ja vasempaan ja avasi tulen. Silloin syöksähdimme turvaan”, Colclough kuvaili tapahtumia.

Iskujen kohteina olleet ravintolat sijaitsevat vain muutaman sadan metrin päässä Bataclan-konserttisalista, johon terroristit kohdistivat uhrimäärältään suurimman iskunsa. Se tapahtui noin tunnin ravintolaiskujen jälkeen.

BBC:n mukaan Le Belle Equipessa kuolonuhreja oli ainakin 19, Le Carillonissa ja Le Petit Cambodgessa ainakin 12 ja La Casa Nostrassa noin viisi.

Räjähdysten tutkinta alkoi yöllä
Räjähdysten tutkinta alkoi yöllä
Ranskalaiset tutkijat kokoontuivat yöllä räjähdysten jälkeen tutkimaan stadionin ympäristöä. Kuva: Reuters
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat