Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Useat Euroopan maat ovat tiukentaneet turvatoimiaan Pariisin terrori-iskun vuoksi

Ulkomaat
 
Reuters
Saksan hallituksen edustajat pitivät lauantaina Berliinissä hätäkokouksen Pariisin tapahtumien johdosta.
Saksan hallituksen edustajat pitivät lauantaina Berliinissä hätäkokouksen Pariisin tapahtumien johdosta. Kuva: Reuters

Lukuisat Euroopan maat ovat reagoineet lauantaina Pariisin terrori-iskuun ilmoittamalla muun muassa turvatoimien kiristämisestä, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Lue kaikki ajantasaiset tiedot Pariisin tapahtumista tästä linkistä.

Britannian pääministeri David Cameron sanoi lauantaina, että maan terroristiuhka on määritelty vakavaksi. Britannian ulkoministeriö kehotti Ranskaan matkustavia kansalaisia ”noudattamaan varovaisuutta julkisilla paikoilla”. Britannian poliisivoimat kertoivat nostaneensa valmiustasoaan eri puolilla maata.

Venäjän kansallinen terrorisminvastainen komitea kertoi Venäjän mediassa julkaistussa lausunnossaan, että maan uhkataso on korkeimmillaan.

Saksan liittokansleri Angela Merkel ilmoitti pitävänsä hätäkokouksen keskustellakseen Ranskan tilanteesta ja siihen liittyvistä kysymyksistä.

Belgian pääministeri Charles Michel kehotti maansa kansalaisia olemaan matkustamatta Pariisiin, ellei matka ole aivan välttämätön. Maan viranomaiset kertoivat lauantaina, että muun muassa rajavalvontaa on lisätty. Samaan ratkaisuun päätyi myös Hollanti. Pariisissa on tiettävästi kuollut ainakin kaksi belgialaista.

Espanjassa terrorismin uhkataso on nostettu neljään, toiseksi korkeimmaksi. Maan pääministeri Mariano Rajoy peruutti lauantaiksi sovitun parlamenttivaalikokouksen Barcelonassa pitääkseen kokouksen maan turvallisuusneuvoston kanssa.

Italian pääministeri Matteo Renzi kertoi, että turvatoimia ympäri maan on kiristetty. Hän aikoi myös pitää kokouksen maan sisäministeriön kanssa.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven ilmoitti pitävänsä kokouksen maan turvallisuusneuvoston kanssa. Pariisin iskuissa on kuollut ainakin yksi ruotsalainen.

Puolassa on lisätty turvatarkastuksia meno- ja paluulennoille ”mahdollisesti riskialttiisiin kohteisiin”.

Sveitsin poliisi kertoi tiukentaneensa turvatoimia Ranskan diplomaattien toimitilojen ulkopuolella ja maan Ranskan-vastaisella rajalla.

Itävallan pääkaupungissa Wienissä on suljettu ranskalainen lyseo, jossa piti olla lauantaina koepäivä. Viranomaiset ovat myös peruuttaneet suositun joulutorin.

Suomessa viranomaiset ovat kertoneet nostaneensa valmiustasoa, mutta tämä ei sisäministeri Petteri Orpon mukaan näy suomalaisten arjessa. Poliisin valmiustilan nosto Suomessa tarkoittaa sitä, että esimerkiksi yleisötilaisuuksista tehdään entistä tarkempia riskikartoituksia.

Tällä hetkellä mikään ei kuitenkaan viittaa esimerkiksi siihen, ettei Suomessa järjestettäviin konsertteihin ja yleisötapahtumiin voisi osallistua turvallisesti.

SUZANNE PLUNKETT / Reuters
Ranskan Lontoon-suurlähetystön edustalle oli jätetty lauantaina postikortti ja kukkia Pariisin iskun uhrien muistoksi.
Ranskan Lontoon-suurlähetystön edustalle oli jätetty lauantaina postikortti ja kukkia Pariisin iskun uhrien muistoksi.
Kartta näyttää, missä iskut tehtiin
Kartta näyttää, missä iskut tehtiin
Pariisin terrori-iskut tehtiin laajalla alueella. Kartta näyttää, missä iskut tapahtuivat. Grafiikka: Uolevi Holmberg.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat