Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pariisin uhreja ainakin 13 maasta, suuri osa nuoria – noin 20 kuollutta vielä tunnistamatta

Ulkomaat
 
Markus Heikkilä Jussi Niemeläinen
Ihmiset pakenevat Bataclan-konserttisalista
Ihmiset pakenevat Bataclan-konserttisalista
Le Monden toimittaja tallensi tämän videon Bataclan-konserttipaikalta, kun ihmiset pakenevat ampujia. Videota ei suositella herkimmille katsojille. Kuva: Le Monde/Reuters

Pariisin perjantaisten terrori-iskujen uhreista 20–30 on vielä tunnistamatta, kertoo uutistoimisto AFP. Uhreja on tunnistettu toistaiseksi 103. Iskuissa kuoli ainakin 129 ja yli 300 loukkaantui.

Suuri osa uhreista on nuoria, sillä terroristien pääkohde oli konserttisali, jossa yhdysvaltalainen rock-yhtye esiintyi.

Uhreista on lauantain ja sunnuntain aikana tihkunut tietoa, kun ystävät ja sukulaiset ovat muistelleet heitä sosiaalisessa mediassa.

Esimerkiksi ranskalainen jalkapalloilija Lassana Diarra kertoi serkkunsa olleen uhrien joukossa, CNN kertoo.

Kuolleiden joukossa oli muun muassa lahjakas nuori ranskalaisjuristi, joka oli opiskellut brittiläisessä huippukorkeakoulussa.

Juuri naimisiin mennyt arkkitehti, jonka seurassa ollut vaimo on nyt kriittisessä tilassa sairaalassa.

Nuori nainen, joka osallistui terrorismia vastustaviin mielenosoituksiin Pariisin tammikuun iskujen jälkeen.

Lue kaikki ajantasaiset tiedot Pariisin tapahtumista tästä linkistä.

Myös selviytyneet ovat kertoneet kokemuksistaan.

Iskusta selvinnyt chileläismies kertoi terroristin säästäneen hänen henkensä, koska mies kertoi olevansa Chilestä, eikä Ranskasta.

Bataclan-salissa ollut mies kertoi poikenneensa kesken keikan miestenhuoneeseen, josta palatessaan huomasi musiikin loppuneen.

”Aistin jotain kamalaa tapahtuneen. Menin kysymään ystävältäni, mitä on tapahtunut, kun huomasin ruumiita”, David Fritz Goettinger, 23, kertoi Chilevision-kanavalle AFP:n mukaan.

Yksi terroristeista oli osoittanut Goettingeria aseella kysyen, uskooko hän Jumalaan. Hän vastasi uskovansa ja kertoi olevansa Chilestä, kun asemies kysyi, onko hän ranskalainen. Tämän jälkeen asemies antoi hänen mennä.

”Sen jälkeen ryömimme jonnekin toisen kerroksen lattialle piiloon. Se oli kuin olisi ollut maanjäristyksessä. Joka puolella kuului laukauksia ja räjähdyksiä”, Goettinger kertoi.

”Olen väsynyt, olen šokissa”, hän sanoi.

Konsertista pelastuneiden joukossa oli myös 45-vuotias italialaismies, joka selviytyi jo toista kertaa tuhosta. Mies oli 15-vuotiaana Heyselin stadionilla Brysselissä 1985, kun italialaisen Juventuksen ja brittiläisen Liverpoolin ottelussa mellakka johti 39 ihmisen kuolemaan. Lue miehen tarina tästä linkistä.

Ihmiset kokoontuivat Pariisissa muistamaan uhreja
Ihmiset kokoontuivat Pariisissa muistamaan uhreja
Aikaisin sunnuntaiaamuna useat pariisilaiset kävivät jättämässä jäähyväisiä ravintolassa surmansa saaneille. Kuva: Reuters.

Pariisin terrori-iskuissa kuolleiden ihmisten joukossa on ainakin 14 eri kansalaisuuden edustajia, kertoo uutistoimisto AFP.

Ranskalaisten lisäksi uhreja on ainakin Algeriasta, Belgiasta, Britanniasta, Chilestä, Espanjasta, Marokosta, Meksikosta, Portugalista, Romaniasta, Ruotsista, Tunisiasta ja Yhdysvalloista.

Tietoja Pariisin iskuissa kuolleista ulkomaalaisista:

Algeria. 40-vuotias nainen ja 29-vuotias mies kuolivat maan uutistoimisto APS:n diplomaattilähteiden mukaan.

Belgia. Maan ulkoministeriön mukaan ainakin kolme belgialaista, joista yksi Ranskan kaksoiskansalainen.

Britannia. Yksi kuoli ja muutamien pelätään kuolleen. Varmistunut uhri kuoli Bataclanin iskussa. Hän työskenteli keikalla olleen Eagles of Death Metalin fanituotemyyjänä.

Chile. Kolme ihmistä kuoli Bataclanin konsertissa. Yksi kuolleista oli kymmenen vuotta Pariisissa asunut ammattimuusikko.

Espanja. 29-vuotias mies kuoli Bataclanin konsertissa. Espanjalaislehdet kertovat, että myös kaksi muuta Espanjan kansalaista olisi kuollut iskuissa.

Marokko. Maan Ranskan-suurlähetystön mukaan yksi marokkolainen kuoli ja yksi loukkaantui.

Meksiko. Kaksi meksikolaisnaista, joista toisella oli Espanjan ja toisella Yhdysvaltain kaksoiskansalaisuus, kuolivat ja yksi Meksikon ja Itävallan kaksoiskansalainen loukkaantui.

Portugali. Maan hallituksen mukaan kaksi portugalilaista kuoli perjantain iskuissa. 63-vuotias mies asui Pariisissa ja työskenteli julkisen liikenteen parissa. Hän kuoli Stade de France -stadionilla. Toinen portugalilaisuhri oli vuonna 1980 syntynyt Ranskan kaksoiskansalainen. Hän kuoli Bataclanin konsertissa.

Romania. Maan ulkoministeriön mukaan kaksi romanialaista kuoli perjantain iskuissa. Pariskunta oli ollut juhlimassa syntymäpäivää yhdessä iskun kohteiksi joutuneista ravintoloista. Heillä oli puolitoistavuotias lapsi.

Ruotsi. Ruotsin ulkoministeriö kertoi varhain lauantaiaamuna, että uhreista kaksi on ruotsalaisia, joista toinen on kuollut.

”Olemme saaneet tietoomme, että yksi ruotsalainen on haavoittunut ja yksi kuollut. Pariisin-suurlähettiläämme yrittää saada asiaan varmistusta”, ulkoministeriön edustaja Johan Tegel kertoi AFP:n mukaan.

Tunisia. Nuoret tunisialaissiskokset kuolivat juhliessaan ystävänsä syntymäpäivää Pariisissa, kertoi maan ulkoministeriö.

Yhdysvallat. 23-vuotias kalifornialainen opiskelijatyttö kuoli pariisilaisessa ravintolassa perjantai-iltana.

PASCAL ROSSIGNOL
Bataclanin konserttisalin edustalle tuotiin kukkia ja kynttilöitä lauantaina. Pariisin iskujen uhrien joukossa on ainakin 13 eri kansalaisuuden edustajia.
Bataclanin konserttisalin edustalle tuotiin kukkia ja kynttilöitä lauantaina. Pariisin iskujen uhrien joukossa on ainakin 13 eri kansalaisuuden edustajia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat