Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Pariisissa: Terroristit eivät meitä pelottele – pariisilaiset kertovat, miksi rakastavat kaupunkiaan

Ulkomaat
 
Tämän takia rakastan Pariisia - pariisilaiset kertovat
Tämän takia rakastan Pariisia - pariisilaiset kertovat
Pariisi ei anna lannistaa itseään. 9 pariisilaista kertoo, miksi kaupunki on heille rakas. Toimittaja: Annamari Sipilä, kuvaus: Zacharie Scheurer, leikkaus: Arttu Luhtala.

Pariisi

Pariisin perjantaiset terrori-iskut tulivat kaupungin asukkaille järkytyksenä, mutta paikallisten rakkautta omaan kaupunkiinsa ne eivät vähennä. Pikemminkin päinvastoin.

Pariisilaiset kertoivat HS:n kuvausryhmälle, miksi he rakastavat kaupunkiaan. Syitä on yhtä monta kuin pariisilaistakin. Monella on kotikaupunkiinsa intohimoinen suhde.

Lue kaikki ajantasaiset tiedot Pariisin tapahtumista tästä linkistä.

Äitinsä kanssa lauantai-iltana liikkeelle olleelle Levan Melikichvilille, 8, Pariisin puistot ovat suuri leikkikenttä, joissa saa temmeltää.

Vauvaansa vaimonsa kanssa ulkoiluttaneen Wassinin mielestä taas Pariisi on maailman kaunein kaupunki, jota ei voi olla rakastamatta.

Monelle Pariisi on täynnä valoa ja toivoa, niin kaupungin näkee myös Adele L’Hosîis:

"Pariisi on valon kaupunki, kaunis kaupunki. Rakastan olla Pariisissa – en voi olla rakastamatta Pariisia, ja rukoilen kaupungin puolesta."

Useissa puheenvuoroissa toistui se, että periksi ei anneta. Terrorisit voivat kuvitella voivansa pelotella pariisilaisia, mutta se ei tule kuulemma onnistumaan.

Pariisi on kuin perheenjäsen, jonka kunnosta, toipumisesta ja tulevaisuudesta kaupunkilaiset huolehtivat.

Kyse ei ole vain siitä, että pariisilaiset ovat ylpeitä kuuluisasta kaupungistaan. Pohjimmiltaan kyse on yhteisöllisyydestä ja toisten huomioonottamisesta. Kaupunki on aina asukkaittensa summa, vaikka puitteeet olisivat millaiset tahansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat