Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannia lähetti erikoisjoukot kaduille terrori-iskujen varalta

Ulkomaat
 
Chris Ratcliffe Reuters
Britannian pääministeri David Cameron varoitti lauantaina maahan kohdistuvasta terrori-uhasta.
Britannian pääministeri David Cameron varoitti lauantaina maahan kohdistuvasta terrori-uhasta. Kuva: Chris Ratcliffe Reuters

Brittilehtien mukaan maan erikoisjoukot on komennettu kaduille estämään mahdolliset terrori-iskut.

Pääministeri David Cameron varoitti lauantaina Pariisin tapahtumien jälkeen, että myös Britanniaan kohdistuva hyökkäys on ”hyvin mahdollinen”. Cameron nosti maan turvallisuusjoukkojen valmiustilaa.

Lue kaikki ajantasaiset tiedot Pariisin tapahtumista tästä linkistä.

Special Reconnaissance Regiment -yksikön sotilaat valvovat muun muassa joukkoliikenneasemia, kauppakeskuksia ja keskeisiä julkisia paikkoja, kertoo brittilehti The Telegraph. Erikoisjoukot tarjoavat taustatukea siviilipoliiseille.

”Vahvistamme kykyämme suojella kansalaisia. Ihmiset tulevat ehkä huomaamaan joitain muutoksia isoissa tapahtumissa ympäri maan”, kertoo Scotland Yardin varapääjohtaja Mark Rowley Telegraphin mukaan.

”Tulemme tarkkailemaan tilannetta jatkuvasti. Seuraavien päivien ja viikkojen aikana on useita tapahtumia, joita seuraamme tarkasti.”

Rowley pyysi brittejä olemaan valppaina ja välittämään poliisille tietoa epäilyttävästä käytöksestä. Poliisijohtaja myös kannusti kansalaisia elämään normaalia elämää, sen sijaan että he ”antaisivat terroristien voittaa”.

”Emme voi alistua terrorille tulemalla pelokkaiksi ja vetäytymällä katukuvasta.”

Erikoisjoukot olivat Britannian kaduilla myös viime tammikuussa, kun terroristit iskivät Pariisissa muun muassa satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen.

Terrori-iskun pelko on ollut Britanniassa esillä jo ennen Pariisin tapahtumia.

Maan terrorisminvastaisen viraston johtaja Charles Farr sanoo The Telegraphille, että noin 450 radikalisoitunutta brittiä on palannut Britanniaan Syyriasta. Yhteensä Syyriaan on matkustanut noin 750 brittiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat