Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä Pariisin iskut kertovat Isisistä, terrorismista ja Euroopasta? Kooste HS:n analyyseista

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Näin tapahtumat etenivät Pariisissa
Näin tapahtumat etenivät Pariisissa
Pariisin perjantai-illan iskuissa menehtyi liki 130 ihmistä. Videolla kerrotaan, mitä Pariisissa tapahtui. Toimittaja: Tomi Peurakoski HS, editoija Arttu Luhtala HS.

Perjantaina 13.11. Isisin terroristit hyökkäsivät Pariisissa samanaikaisesti konserttisaliin, ravintoloihin ja stadionille. Ainakin 129 henkeä kuoli ja 352 haavoittui. HS kokosi yhteen aiheesta kirjoitetut analyysit ja kommentit.

”Pariisin järkyttävät terrori-iskut osuvat aikaan, jolloin Eurooppa on vaikeassa tilanteessa pakolaiskriisin keskiössä. Vakavimmillaan siitä voi seurata pitkäkestoisia ongelmia, jotka vaikuttavat maanosan demokratiakehitykseen”, HS:n vastaava päätoimittaja Kaius Niemi arvioi sunnuntaisessa kolumnissaan. Lue kolumni täältä.

”Terrorismi on erityisen julma ja väärä tapa sotia, koska sen kohteet ovat yleensä siviilejä. Kääntäen se kuitenkin tarkoittaa, että siviileillä on valtaa. Me voimme valita, annammeko terroristeille sen, mitä he haluavat”, HS:n kirjeenvaihtaja Sami Sillanpää kirjoitti terrorismista sunnuntain lehdessä. Lue analyysi täältä.

Kun tiedot Belgiassa tehdyistä pidätyksistä levisivät, HS:n Brysselin-kirjeenvaihtaja Virve Kähkönen pohti terrorismin pelkoa Belgiassa. ”Belgiasta on lähtenyt EU-maista suhteessa eniten taistelijoita Isisin riveihin Syyriaan ja Irakiin. – – Viranomaisilla on vaikeuksia pitää kirjaa palaajista”, Kähkönen kirjoitti sunnuntain lehdessä. Lue teksti täältä.

HS:n Berliinin-kirjeenvaihtaja Tiina Rajamäki kuvaili Saksan tunnelmia sunnuntain lehdessä: ”Brandenburgin portti loisti Berliinin lauantain pimetessä Ranskan trikolorin väreissä sinisenä, valkoisena ja punaisena. Saksa teki kaikkensa osoittaakseen tukeaan Euroopan toiselle suurelle maalle, läheisimmälle liittolaiselleen, joka joutui jo toisen kerran tänä vuonna verisen terrori-iskun kohteeksi.” Lue teksti täältä.

HS:n ulkomaantoimittaja Jukka Huusko arvioi, että Pariisin iskut saattavat olla merkki äärijärjestö Isisin heikkenemisestä. ”Pariisin terrori-iskut tehtiin hetkenä, jolloin Isis on ajautunut tappioiden kierteeseen kotikentällään Irakissa ja Syyriassa”, Huusko kirjoitti lauantai-iltana. Lue analyysi täältä.

”Perjantai ja 13. päivä sattunut Pariisin verilöyly kietoo yhteen niin monta toisiinsa limittyvää ongelmaa, että on kyseenalaista, osaako Ranska ja muu Eurooppa edes laatia niistä yhteisesti ymmärrettävää luetteloa. Saatikka löytää niihin yhteisiä vastauksia ja ratkaisuja”, HS:n Pekka Mykkänen kuvaili iskujen laajuutta lauantaina iltapäivällä. Lue analyysi täältä.

HS:n toimittaja Anna-Stina Nykänen pohti lauantaina iltapäivällä, miten terrori-iskuista voisi kertoa lapsille. ”Neuvokaa lastakin katsomaan auttajia. Kun jotain kauheaa tapahtuu, aina tulee joku apuun”, Nykänen kirjoitti. Lue kommentti täältä.

”13. marraskuuta 2015 tehdyt iskut tulevat jäämään Ranskan ja Euroopan historiaan monin verroin pahempana veritekona kuin tammikuun Charlie Hebdo -iskut”, kirjoitti HS:n ulkomaantoimittaja Petja Pelli 14.11. terrori-iskujen yönä. Lue kommentti täältä.

Kaikki Pariisin terrori-iskun liittyvät uutiset löytyvät erikoissivulta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat