Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksi terroristeista oli yhä karkuteillä

Ulkomaat
 
Pariisin iskuista epäiltyjä pidätettiin Brysselissä
Pariisin iskuista epäiltyjä pidätettiin Brysselissä
Belgian poliisi on pidättänyt kolme Pariisin iskuista epäiltyä ihmisiä Brysselin alueella. Yksi kadulla tehty pidätys tallentui myös videolle. Kuva: RTL Belgia / Reuters.
Tästä on kyse

Ainakin 132 kuollutta

 Ainakin 132 ihmistä kuoli ja 352 haavoittui perjantaina, kun terroristit iskivät jalkapallostadionille, ravintoloihin ja konserttisaliin Pariisissa.

 Kriittisessä tilassa oli sunnuntaina 99 ihmistä. Kahdeksasta hyökkääjästä seitsemän kuoli iskuissa.

 Jihadistijärjestö Isis ilmoitti toteuttaneensa iskun.

Ranskan poliisi etsintäkuulutti sunnuntai-iltana epäillyn terroristin, jonka uskottiin olevan ainoa eloonjäänyt Pariisin terrori-iskut toteuttaneesta ryhmästä, uutistoimistot kertoivat.

Etsintäkuulutettu on Belgiassa syntynyt 26-vuotias Abdeslam Salah. Etsintäkuulutus tehtiin sen jälkeen kun Pariisin liepeiltä oli löydetty hylätty auto, josta löytyi kolme AK47-rynnäkkökivääriä.

Viranomaiset näyttivät selvittäneen varmuudella ainakin kolmen Pariisin terrori-iskuun osallistuneen henkilöyden sunnuntaina.

Kaksi iskijöistä oli Ranskan kansalaisia, jotka asuivat Belgiassa, kertoi uutistoimisto Reuters. Ranskan poliisi tunnisti yhden Bataclan-konserttisaliin hyökänneen ja iskussa kuolleen henkilön 29-vuotiaaksi Ismaël Omar Mostefaïksi.

Poliisit pidättivät sunnuntaina ainakin 13 ihmistä perjantain iskuihin liittyen.

Belgiassa tutkinta ja pidätykset keskittyivät Brysselissä sijaitsevaan Molenbeekin kaupunginosaan, joka tunnetaan köyhänä maahanmuuttajien asutuskeskittymänä. Molenbeek on aiemmin tänä vuonna yhdistetty kolmeen ääri-islamilaisten terroritekoon tai sellaisen yritykseen.

Ranskan syyttäjän mukaan Pariisin iskuista epäillyt terroristit ovat monikansallinen ryhmä, jolla on yhteyksiä Ranskan lisäksi Lähi-itään, Belgiaan ja mahdollisesti Saksaan.

Uutistoimisto AP kertoi irakilaisiin tiedustelulähteisiin vedoten, että Irak oli varoittanut Ranskaa mahdollisesta terrori-iskusta päivää ennen Pariisin iskuja.

Irakilaisen tiedustelutiedon mukaan jihadistijärjestö Isisin johtaja, kalifiksi julistautunut Abu Bakr al-Bagdadi oli kehottanut tekemään pommi-iskuja ja salamurhia Isisiä vastaan taistelevan liittouman maita vastaan.

Irakin tiedustelulähteiden mukaan Pariisin isku olisi suunniteltu Syyriassa ja osa operaation osallistuneista olisi koulutettu tehtävään Syyrian Raqqassa.

Mikäli irakilaiset tiedot pitävät paikkaansa, tämä vahvistaisi Pariisin terrori-iskut Isis-järjestön keskitetysti johtamaksi iskuksi.

Lisäksi viranomaiset epäilevät syyrialaista Ahmed Almohamedia, 25, osallisuudesta terrori-iskuun.

Almohamedin passi löytyi jalkapallostadionin ulkopuolella itsensä räjäyttäneen hyökkääjän läheltä, kertoi brittilehti The Guardian.

Serbian sisäministeriön mukaan Almohamed oli saapunut 7. lokakuuta Serbiaan ja hakenut maasta turvapaikkaa. Kreikkalaisviranomaisten mukaan Almohamed olisi saapunut Turkin kautta Syyriasta 3. lokakuuta Lesvos-saarelle.

Kreikkalaislehti Protothema kertoo Almohamedin matkustaneen toisen syyrialaismiehen, Mohammed Almohamedin kanssa.

Sunnuntaina oli vielä epäselvää, onko Almohamed yksi terroristeista ja oliko passi aito. Yhdysvaltain turvallisuusviranomaiset ilmoittivat uskovansa, että passi on väärennös.

Epäily turvapaikanhakijan osallisuudesta terrori-iskuun lisäsi jo sunnuntaina vaatimuksia rajavalvonnan tiukentamisesta Euroopassa.

Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Helsingin Finlandia-talo valaistiin sunnuntaina Ranskan lipun värein Pariisin terrori-iskujen uhrien muiston kunnioittamiseksi.
Helsingin Finlandia-talo valaistiin sunnuntaina Ranskan lipun värein Pariisin terrori-iskujen uhrien muiston kunnioittamiseksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat