Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Belgian varapää­ministeri: Isis käyttää yhteydenpitoon Playstation-konsoleja

Ulkomaat
 
BENOÏT TESSIER / Reuters
Playstation oli esillä näkyvästi Paris Games Week -videopelimessuilla Pariisissa loka–marraskuun vaihteessa.
Playstation oli esillä näkyvästi Paris Games Week -videopelimessuilla Pariisissa loka–marraskuun vaihteessa. Kuva: BENOÏT TESSIER / Reuters

Lukuisia terrori-iskuja tehneen äärijärjestön Isisin on jo pitkään tiedetty käyttävän viestintään ja taistelijoiden rekrytointiin muun muassa internetin sosiaalisen median palveluja, kuten viestipalvelu Twitteriä. Esimerkiksi Pariisin perjantaisen terrori-iskun jälkeen Isis ilmoitti lauantaina Twitter-tilillään olevansa iskun takana.

Yksi Isisin kommunikaatioväline saattaa kuitenkin yllättää: Sonyn suosittu videopelikonsoli Playstation 4.

Konsolin arveluttavista käyttötavoista kertoi Belgian varapääministeri Jan Jambon, joka osallistui tiistaina Politico-lehden What Works -keskustelutilaisuuteen maan pääkaupungissa Brysselissä.

Jambon sanoi olevansa Belgian terrorisminvastaisessa taistelussa eniten huolestunut ”yksinäisistä susista”, jotka jäävät huomaamatta, kun maan viranomaiset keskittyvät Isisin valmiin verkoston tarkkailuun.

”Minua valvottaa öisin se tyyppi, joka istuu tietokoneensa ääressä etsimässä Isisin ja muiden vihanlietsojien viestejä.”

Jambonin mukaan Isis saattaa lähettää päivässä jopa 100 000 rekrytointiviestiä. Hänen mukaansa eräs merkittävä värväyskanava on Playstation 4, jonka käyttäjien välistä yhteydenpitoa viranomaisten on vaikea tarkkailla.

Konsolien välillä tapahtuvaan viestintään on vielä hankalampaa päästä käsiksi kuin esimerkiksi Whatsappissa ja vastaavissa sovelluksissa käytäviin keskusteluihin, Jambon arvioi.

Moni internetin uutissivusto spekuloi sunnuntaina mahdollisuudella, että Playstation 4 olisi ollut merkittävässä roolissa myös Pariisin terrori-iskun valmistelussa. Tästä ei kuitenkaan ollut vielä sunnuntai-iltana luotettavaa tietoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat