Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Libanon on pidättänyt 11 ihmistä Beirutin pommi-iskuun liittyen

Ulkomaat
 
HS–AFP
KHALIL HASSAN / Reuters
Libanonin pääkaupunkiin Beirutiin torstaina tehty isku tappoi 44 ihmistä. Kuva torstailta.
Libanonin pääkaupunkiin Beirutiin torstaina tehty isku tappoi 44 ihmistä. Kuva torstailta. Kuva: KHALIL HASSAN / Reuters

Libanon on pidättänyt 11 ihmistä liittyen viime viikon pommi-iskuihin Beirutissa, viranomaiset sanoivat sunnuntaina.

Pidätetyistä seitsemän on syyrialaisia ja kaksi libanonilaista. Heistä yksi aikoi itsemurhapommittajaksi ja yksi on ihmissalakuljettaja, joka kuljetti epäiltyjä rajan yli Syyriasta, sisäministeri Nohad Mashnuq sanoi.

Libanonin pääkaunkiin Beirutiin torstaina tehty isku tappoi 44 ihmistä. Itsemurhapommittajien kohteena oli vilkas ostoskatu Burj al-Barajnehin kaupunginosassa.

Terroristijärjestö Isis ilmoittautui iskujen tekijäksi.

Syyrialaiset epäillyt pidätettiin palestiinalaisten pakolaisleiriltä ja asunnosta, jota käytettiin räjähdevöiden valmistamiseen.

Libanonilainen mahdollinen itsemurhapommittaja pidätettiin Tripolin satamassa. Viranomaisten mukaan hän epäonnistui räjähdevyönsä laukaisemisessa.

Alkuperäinen tarkoitus oli ilmeisesti iskeä viiden itsemurhapommittajan voimin alueella sijaitsevaan sairaalaan. Raskaat turvatoimet kuitenkin saivat hyökkääjät muuttamaan kohdettaan.

Libanonin sisäministeri Nuhad Mashnuq viittasi siihen, että odotettavissa on uusia iskuja. ”Kun viisi itsemurhapommittajaa lähetetään yhteen paikkaan, se tarkoittaa [...], ettei se jää viimeiseksi kerraksi”, hän sanoi.

Iskut tehtiin shiialaisen Hizbollah-järjestön vahvalla kannatusalueella. Järjestön taistelijat sotivat Syyriassa presidentti Bashar al-Assadin hallinnon tukena.

Sunnilaiset ääriryhmät ovat tehneet useita iskuja Hizbollahin kannatusalueille kostona järjestön tuesta Syyrian hallitukselle. Torstain iskut olivat kuitenkin suurin Isiksen koskaan tekemä isku Libanonissa ja verisin maassa vuosiin.

Iskut Beirutiin tehtiin vain päivää ennen kuin terroristit tappoivat 129 ihmistä Pariisissa. Isis ilmoittautui myös Ranskan iskujen tekijäksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat