Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Cameron: Britannian tiedustelupalvelu torjunut seitsemän iskua – värvää lisää terrorismin vastaista väkeä

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
JONATHAN ERNST
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Britannian pääministeri David Cameron viettivät lauantaina hiljaisen hetken terrorismin uhrien muitoksi Antalyassa Turkissa.
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Britannian pääministeri David Cameron viettivät lauantaina hiljaisen hetken terrorismin uhrien muitoksi Antalyassa Turkissa. Kuva: JONATHAN ERNST

Annamari Sipilä HS

Lontoo

Britannia lisää olennaisesti panostusta terrorismin torjuntaan. Pääministeri David Cameron ilmoitti maanantaina, että sisäiseen ja ulkoiseen tiedustelutyöhön värvätään 1 900 uutta työntekijää.

Cameronin mukaan Britannnian tiedustelupalvelu on tehnyt tyhjiksi seitsemän iskuyritystä viimeisen puolen vuoden aikana. Iskusuunnitelmat ovat olleet samantyylisiä kuin Pariisissa perjantaina tehdyt iskut, mutta eivät yhtä massiivisia.

”On tärkeää, että jatkamme normaalia elämäämme, vaikka varuillaan pitää ollakin. Vapaassa yhteiskunnassa ei saavuteta koskaan sataprosenttista turvallisuutta. On tärkeää, että ihmiset ja poliisi tekevät yhteistyöstä”, Turkissa pidetyn G 20-kokouksen ohessa puhunut Cameron sanoi BBC:n haastattelussa.

Cameron kuvasi Isisin vastaista toimia ”sukupolven taisteluksi”. Taistelu on välttämätöntä, koska jihadistit yrittävät tuhota demokraattisen ja vapaan maailman ja sen arvot.

Britannia aikoo panostaa myös lentoturvallisuuden parantamiseen muun muassa Pohjois-Afrikan maissa.

Cameron tapaa tänään maanantaina Turkissa Venäjän presidentin Vladimir Putinin, jonka kanssa on määrä keskustella Syyriasta. Neuvottelut eivät tule olemaan helppoja, mutta Isisin muodostama uhka on saattanut lähentää länttä ja Venäjää.

Cameronin mukaan Putin ymmärtää nyt, että Isis on uhka myös Venäjälle.

Ranska on ollut mukana Syyrian ilmaiskuissa, ja ranskalaiset uskovat sen olleen yksi syy terrori-iskuihin. Camaronin konservatiivihallitus on suunnitellut myös Britannian osallistuvan sotatoimiin Syyriassa, mutta siihen tarvitaan ensin parlamentin tuki.

Cameron sanoi maanantaina BBC:lle, että hän kannattaa iskuja Syyriaan. Hän ei aio kuitenkaan viedä Britannian osallistumista brittiparlamenttiin ennen kuin on varmistanut riittävän tuen hankkeelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat