Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis uhkaa uudella videolla iskeä Washingtoniin

Ulkomaat
 
Kevin Lamarque / Reuters
Liput liehuivat puolitangossa Washingtonin Capitol-kukkulalla maanantaina.
Liput liehuivat puolitangossa Washingtonin Capitol-kukkulalla maanantaina. Kuva: Kevin Lamarque / Reuters

Isis-järjestöön kytköksissä oleva jihadistiryhmä uhkaa uudella videolla iskeä Washingtoniin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Isisin kannattajat ovat levittäneet videota sosiaalisessa mediassa. Videon väitetään olevan Irakin pohjoisosissa toimivan Kirkukin provinssi -nimisen jihadistiryhmän tekosia. Videon aitoutta ei ole pystytty todentamaan.

Isisille uskollisuudenvalan antaneet terroriryhmät eri puolilla maailmaa ovat alkaneet kutsua itseään Isisin ”islamilaisen valtion” provinsseiksi (arab. ’wilayah’). Esimerkiksi Siinailla toimiva Isisille uskollinen jihadistijärjestö kutsuu itseään Siinain provinssiksi.

Kuusiminuuttisen videon alussa näytetään valikoima uutiskatkelmia viime perjantaina Pariisissa tehtyjen terrori-iskujen jälkimainingeista.

Myöhemmin kuvaruutuun ilmestyy vuoron perään kaksi miestä. Ensimmäistä kutsutaan taistelijanimellä Irakin al-Karar.

Mies puhuu kameralle ja uhkaa Isisiä vastaan taistelevia ”ristiretkeilijöitä” mainiten erityisesti Yhdysvaltain pääkaupungin Washingtonin.

”Sanomme maille, jotka osallistuvat ristiretkeilijöiden kampanjaan, että jumalan avulla koette vielä samanlaisen päivän kuin Ranska, jos jumala niin haluaa. Ja kuten iskimme Ranskassa sen keskuspaikkaan Pariisiin jumalan avulla, niin lupaan että iskemme myös Amerikkaan ja sen keskukseen Washingtoniin”, mies sanoo Reutersin käännöksen mukaan.

Seuraavaksi videolla esiintyy toinen mies, taistelijanimeltään Algerian al-Gharee.

”Sanon Euroopan maille, että olemme tulossa pommiansojen, räjähteiden, itsemurhaliivien ja äänenvaimentimien kanssa, ettekä voi pysäyttää meitä, sillä olemme vahvempia kuin koskaan.”

Ainakin 132 ihmistä kuoli Pariisissa perjantaina, kun ryhmä rynnäkkökiväärein aseistautuneita itsemurhapommittajia iski useisiin kohteisiin ja tappoi summittaisesti siviilejä. Kyseessä oli pahin Isis-järjestön tekemä terrori-isku Euroopan kamaralla.

Edellisenä päivänä Isis oli tehnyt kaksi itsemurhaiskua Beirutissa. Järjestöä epäillään venäläisen matkustajakoneen räjäyttämisestä Egyptin Siinailla pari viikkoa sitten.

Isis on kiihdyttänyt terrori-iskujaan samaan aikaan kun se on ajautunut Syyrian ja Irakin sydänalueillaan tappiokierteeseen. Perjantaina Isis menetti strategisesti tärkeän Sinjarin kaupungin ja samalla huoltoreitin merkittävimpien kaupunkiensa Raqqan ja Mosulin välillä.

Syyrian koillisosissa järjestö on menettämässä otetta tärkeältä öljyalueelta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat