Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin rajatarkistuksilla ei toistaiseksi merkitystä tulijoiden määrään

Ulkomaat
 
Julia Lindemalm
Poliisi teki rajatarkastuksia Malmössä viime viikolla.
Poliisi teki rajatarkastuksia Malmössä viime viikolla. Kuva: Julia Lindemalm

Tukholma

Ruotsi tekee aikaisintaan torstaina päätöksen väliaikaisten rajatarkastusten jatkamisesta. Mikäli tilanne rajalla ei muutu, jatketaan tarkastuksia 20–30 päivällä, kertoi sisäministeri Anders Ygeman maanantaina Ruotsin radiolle vieraillessaan Malmössä.

”Teemme päätöksen aikaisintaan torstaina. Meidän on arvioitava tilannetta järjestyksen ja turvallisuuden kannalta. Mikäli tilanne on kuten viime torstaina, päätämme tarkastusten jatkumisesta”, hän sanoi.

Rajatarkastukset tulivat voimaan viime torstaina, ja niiden on päätetty jatkuvan aluksi kymmenen päivää. Ruotsiin tulijoiden määrissä ei ole tapahtunut tämän jälkeen suuria muutoksia.

Maahanmuuttoviraston mukaan viimeisten seitsemän päivän aikana 10 553 ihmistä on hakenut turvapaikkaa Ruotsista, mikä on korkein viikkolukema tähän saakka. Ero aiempaan ei ole silti merkittävä.

”Vaikutuksista on vielä turhan aikaista sanoa tarkasti. Uskomme, että muutaman päivän päästä olemme viisaampia”, sanoo Linus Lindqvist maahanmuuttoviraston viestinnästä.

Samaan aikaan rajatarkastusten aloittamisen kanssa Ruotsiin Saksasta tulevat lautat alkoivat vaatia tulijoilta henkilöllisyystodistuksia.

Tämä on vaikuttanut siten, että laivoilla tulijoiden määrä on vähentynyt. Sen sijaan yhä useampi kulkee junalla Saksan ja Tanskan läpi Malmöhön.

”Olemme huomanneet, ettei lautoilla tule enää yhtä suurta määrää”, sanoi Ewa-Gun Westford Skånen poliisista.

Poliisin mukaan rajatarkastusten alettua noin 50 ihmistä päivittäin on joutunut palaamaan Tanskaan joko vapaaehtoisesti tai poliisin palauttamana.

Tarkastukset ovat poliisin mukaan sujunet suurilta osin rauhallisesti. Maanantaina joukko pakolaisia yritti kuitenkin juosta pakoon poliisia Hyllien asemalla Malmössä, missä rajatarkastukset tehdään. Nyt poliisi miettii jonkinlaisten esteiden rakentamista, vastaavan estämiseksi.

”Ei poliisi voi juosta siellä ihmisten perässä, se ei ole arvokasta”, Westford sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat