Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Beirutin pommi-iskuista pidätettiin 11 epäiltyä

Ulkomaat
 
KHALIL HASSAN / Reuters
Libanonilaiset sotilaat ja paikalliset asukkaat tutkivat pommi-iskun aiheuttamia tuhoja Beirutissa torstaina.
Libanonilaiset sotilaat ja paikalliset asukkaat tutkivat pommi-iskun aiheuttamia tuhoja Beirutissa torstaina. Kuva: KHALIL HASSAN / Reuters

Libanon on pidättänyt 11 ihmistä viime viikon pommi-iskuista Beirutissa, viranomaiset kertoivat sunnuntaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Pidätetyistä seitsemän on syyrialaisia ja kaksi libanonilaisia. Heistä yksi suunnitteli itsemurhaiskua ja yksi kuljetti epäiltyjä rajan yli Syyriasta, sisäministeri Nuhad Mashnuq sanoi.

Ostoskadulle Libanonin pääkaupungin Beirutin keskustaan torstaina tehty isku tappoi 44 ihmistä. Terroristijärjestö Isis ilmoittautui iskujen tekijäksi.

Syyrialaiset epäillyt pidätettiin palestiinalaisten pakolaisleiriltä ja asunnosta, jota käytettiin räjähdevöiden valmistamiseen.

Libanonilainen mahdollinen itsemurhapommittaja pidätettiin Tripolin satamassa. Viranomaisten mukaan hän epäonnistui räjähdevyönsä laukaisemisessa.

Alkuperäinen tarkoitus oli ilmeisesti iskeä viiden itsemurhapommittajan voimin alueella sijaitsevaan sairaalaan. Raskaat turvatoimet kuitenkin saivat hyökkääjät muuttamaan kohdettaan.

Sisäministeri Nuhad Mashnuq viittasi siihen, että odotettavissa on uusia iskuja. ”Kun viisi itsemurhapommittajaa lähetetään yhteen paikkaan, se tarkoittaa [...], ettei se jää viimeiseksi kerraksi”, hän sanoi AFP:n mukaan.

Iskut tehtiin shiialaisen Hizbollah-järjestön vahvalla kannatusalueella. Sen taistelijat sotivat Syyriassa presidentti Bashar al-Assadin hallinnon tukena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat