Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pariisin isku ei vähentänyt pakolaisvirtaa Eurooppaan

Ulkomaat
 
HS–Reuters
Pakolaisvirta jatkuu Pariisin iskusta huolimatta
Pakolaisvirta jatkuu Pariisin iskusta huolimatta
Yhä uusia turvapaikanhakijoita saapuu Syyriasta ja muualta Kreikan saarille. Kuva Reuters

Turvapaikanhakijoiden virta Eurooppaan jatkuu entisellään muiden muassa Leroksen saarella Kreikassa, jonne yksi Pariisin terrori-iskun tekijöistä saapui kuukausi sitten.

25-vuotias Ahmad Almohammad rekisteröitiin ja sormenjäljet tallennettiin Leroksella, kun hän saapui lokakuun alussa veneellä Turkista yhdessä 198 pakolaisen kanssa.

Hänen osallisuutensa noin 130 ihmistä surmanneeseen terrori-iskuun on lisännyt arveluja, että Isis-terroristijärjestö yrittäisi soluttaa pakolaisten mukana omia taistelijoitaan Eurooppaan.

Kreikan merivartiosto jatkoi entiseen tapaan partiointia rajavesillään ja poimi pakolaisia kyytiin. YK:n pakolaisavun järjestö UNHCR tuki saapuvia hätämajoituksella ja tarvikkeilla.

”He ovat peloissaan, he pyrkivät parempaan elämään, siinä kaikki. Ehkä joukossa voi olla Isisin kannattaja, ehkä ei. Minä en tiedä, mutta itse en ole nähnyt yhtään isisläistä”, tanskalainen vapaaehtoistyöntekijä Fahdi sanoi.

Toinen vapaaehtoinen, hollantilainen Marie Weltman uskoi, ettei Leroksen leirillä ollut yhtään vaarallista ihmistä.

”Olemme hyvin tietoisia, että ihmiset ovat täällä yhtä peloissaan terroristien takia kuin me. He pakenevat Isisiä ja Syyrian presidentti Assadin hallintoa”, Weltman sanoi.

”Jos jostakusta tulee huono fiilis, me voimme ilmoittaa välittömästi satamapoliisille ja he hoitavat asian. Mutta nyt tilanne tuntuu hyvältä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat