Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunisia kertoo estäneensä terrori-iskun – islamistien piti iskeä hotelleihin ja poliisiasemille

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Anis Mili / Reuters
Turistirannalla Soussessa kuoli 38 ihmistä kesäkuussa. Uhreja on Tunisiassa muistettu esimerkiksi kukilla ja tapahtuneesta kertovalla kyltillä.
Turistirannalla Soussessa kuoli 38 ihmistä kesäkuussa. Uhreja on Tunisiassa muistettu esimerkiksi kukilla ja tapahtuneesta kertovalla kyltillä. Kuva: Anis Mili / Reuters

Hotelleita ja poliisiasemia kohtaan suunniteltu isku on pystytty estämään Tunisiassa, kertoivat hallituslähteet Reutersille tiistaina.

Aiottu suurisku oli tarkoitus toteuttaa marraskuun aikana. Tunisian sisäministeriön turvallisuuspäällikön Rafik Chellin mukaan suunniteltujen kohteiden joukossa oli myös poliitikkoja. Tavoitteena oli aiheuttaa kaaosta.

Tunisia kertoo pidättäneensä islamistitaistelijoiden solun, johon kuuluu tiettävästi ainakin 17 jäsentä.

Pidätysten yhteydessä on Chellin mukaan myös takavarikoitu aseita, kuten Kalashnikov-kivääreitä, räjähteitä ja räjähdevöitä.

Osa epäillyistä oli ilmeisesti saanut koulutusta Libyassa ja Syyriassa, Chelli kertoo.

Kaikkiaan noin kolmentuhannen tunisialaisen arvioidaan matkustaneen Syyriaan, Irakiin tai Libyaan taistellakseen islamistien riveissä. Osa näistä jihadisteista on Reutersin mukaan uhannut palata Tunisiaan ja toteuttaa iskuja kotimaassaan.

Äärijärjestö Isis on väittänyt toteuttaneensa Tunisiassa aiemmin tänä vuonna kaksi iskua. Maaliskuussa aseistautuneet miehet tappoivat parikymmentä turistia ja kaksi poliisia Bardon kansallismuseossa maan pääkaupunki Tunisissa. Kesäkuussa 38 ulkomaalaista surmattiin rantahotellissa lähellä Soussea.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat