Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viimeinen tiedossa oleva ebolapotilas parani Guineassa

Ulkomaat
 

Länsiafrikkalainen Guinea on ilmoittanut, että viimeinen tiedossa oleva ebolapotilas on toipunut ja päässyt pois hoidosta.

Asiasta kertoi maanantaina uutistoimisto Reutersin mukaan paikallinen terveysviranomainen.

Viimeinen potilas oli 19 päivän ikäinen vauva, jonka äiti kuoli epidemiaan. Vauvalle tehtiin hoitotoimien jälkeen kaksi koetta, jotka molemmat antoivat negatiivisen tuloksen.

Guinea on viimeinen Länsi-Afrikan maa, joka ei ole vielä päässyt eroon ebolaepidemiasta. Jos viimeisen potilaan tervehtymisen jälkeen ei todeta uutta tartuntaa 42 päivän kuluessa, maailman terveysjärjestö WHO toteaa maan virallisesti ebolattomaksi.

Historian pahin tunnettu ebolaepidemia on tappanut virallisesti yli 11 300 ihmistä, pääasiassa Länsi-Afrikan Sierra Leonessa, Liberiassa ja Guineassa. Epidemia alkoi Guineassa lähes kaksi vuotta sitten.

Maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti runsas viikko sitten, ettei Sierra Leonessa ole enää virallisesti ebolaa. Liberia todettiin vapaaksi ebolasta syyskuun alussa.

WHO:n määritelmän mukaan maa voidaan todeta vapaaksi ebolasta, kun on kulunut kaksi 21-päiväistä teoreettista itämisaikaa viimeisestä ebolapotilaan kaksinkertaisesta toteamisesta terveeksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat