Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksan tiedustelun päällikkö: Suurtapahtumien pitää jatkua

Ulkomaat
 
Saksa: Ottelun perumiselle Hannoverissa hyvät syyt
Saksa: Ottelun perumiselle Hannoverissa hyvät syyt
Saksan sisäministeri kertoo Saksan ja Ranskan välisen jalkapallo-ottelun perumispäätöksestä 17. marraskuuta. Kuva: Reuters.

Berliini

Saksan tiedustelupalvelun päällikkö Hans-Georg Maaßen kehottaa jatkamaan suurtapahtumien järjestämistä kuten tähänkin asti.

”En ollenkaan suosittele sitä (tapahtumien perumista) ”, hän sanoi ARD-yleisradioyhtiön haastattelussa keskiviikkoaamuna.

Maaßen perusteli viranomaisten ja sisäministerin tekemää päätöstä perua viime hetkellä Saksan ja Hollannin välinen maaottelu Hannoverissa tiistaina.

”Voin sanoa, että meillä oli erittäin konkreettisia vihjeitä, joiden perusteella suosittelimme hallitukselle pelin peruuttamista. Meidän täytyi ottaa ne hyvin vakavasti”, hän sanoi.

Sitä hän ei vahvistanut, että vihje olisi tullut Ranskan tiedustelupalvelulta. Esimerkiksi saksalaislehti Der Spiegel on raportoinut Ranskan olleen tietolähde.

Maaßenin mukaan Saksan turvallisuusviranomaisten suurin huoli on, että jos Isis pystyy iskemään Saksassa, se tulee tekemään sen.

Tiistaina illalla noin kello 20 Suomen aikaa viranomaiset peruivat Saksa-Hollanti-ottelun. Pelin oli tarkoitus kunniottaa Pariisin viime viikon terrori-iskujen uhreja. Paikalle olivat tulossa useat ministerit liittokansleri Angela Merkelin johdolla.

Stadionilta eikä sen läheisyydestä ole löydetty räjähteitä. Pidätyksiä ei ole tehty. Myöhemmin illalla Hannoverin poliisi poisti ICE-junasta epäilyttävän laukun, josta ei kuitenkaan paljastunut räjähteitä.

MORRIS MAC MATZEN / Reuters
Vartijat lähtivät areenalta sen jälkeen, kun poliisi oli ilmoittanut ottelun peruuntumisesta.
Vartijat lähtivät areenalta sen jälkeen, kun poliisi oli ilmoittanut ottelun peruuntumisesta.
Nigel Treblin / Reuters
Aseistetut poliisit partioivat areenan edessä tiistaina.
Aseistetut poliisit partioivat areenan edessä tiistaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat