Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsi etsii terroristiepäiltyä ja kohottaa terrorivalmiuttaan – Supo: Ei vaikutusta Suomeen

Ulkomaat
 
Ruotsin suojelupoliisi: Ruotsissa suunnitellaan terroritekoa
Ruotsin suojelupoliisi: Ruotsissa suunnitellaan terroritekoa
Ruotsin suojelupoliisi kertoi keskiviikkona nostavansa terrorivalmiuttaan. Suojelupoliisin päällikön Anders Thornbergin mukaan näyttää siltä, että Isis-taistelijoita on lähetetty Ruotsiin tekemään iskuja.

Ruotsi kohottaa terrorivalmiuttaan toiseksi korkeimmalle tasolle, Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo kertoo. Säpon mukaan uhka iskuista erityisesti tärkeitä kohteita vastaan Ruotsissa on kohonnut.

Säpon mukaan sillä on ”konkreettista tietoa”, jonka perusteella uhkatasoa oli syytä nostaa. Säpo ei ole kuitenkaan täsmentänyt, mitä tämä tieto on.

Ruotsalaislehdet Aftonbladet ja Expressen kertovat, että Säpo ja Ruotsin poliisi ovat jo pari päivää etsineet terroristiksi epäiltyä miestä. Poliiseille on jaettu epäillystä värikuva, joka on melko heikkolaatuinen.

Expressenin haastattelemisen poliisilähteiden mukaan epäilty mies on tullut Irakista Ruotsiin Saksan kautta tavoitteenaan terroriteko Euroopassa. Häntä etsitään, ja poliisi kehottaa yleisöä olemaan valppaana.

Aftonbladet kertoo, että mies on ollut Syyriassa ja osallistunut siellä tiettävästi taisteluihin Isisin riveissä. Lehden mukaan mies olisi Irakin kansalainen.

Ruotsalaisviestimien mukaan mies olisi 25-vuotias ja hänellä on jonkinlainen yhteys Ruotsiin.

Viranomaiset eivät ole vahvistaneet ruotsalaisviestimien tietoja.

Ruotsin viisiportaisella asteikolla uhkataso on nyt neljännellä tasolla. ”Uhkatasoa on kohotettu yhdellä askelmalla ’kohonneesta’ ’korkeaan’ uhkatasoon”, Säpo kirjoittaa kotisivuillaan.

”Ruotsissa on suuri määrä ihmisiä, jotka ovat palanneet otettuaan osaan taisteluihin Syyriassa ja Irakissa”, Säpo kirjoittaa.

Myös Tanska on kohottanut Pariisin terrori-iskujen myötä riskiarviotaan toiseksi korkeimmalle tasolle ”kohonneesta” ”merkittävästi kohonneeksi”.

Suomen uhka-arvioon Ruotsin ilmoituksella ei ole vaikutusta, Suojelupoliisi kertoo.

”Suojelupoliisin tietoon ei ole tullut asioita, jotka antaisivat aihetta muuttaa arviota Suomessa. Kyseessä on jatkuva prosessi, joten tarkastelemme tilannetta päivittäin”, sanoo Jyri Rantala Suojelupoliisista.

Suojelupoliisi päivitti uhka-arviotaan viimeksi kaksi viikkoa sitten, jolloin Supo ilmoitti uhkatason nousseen ”hyvin matalalta” tasolta ”matalalle” tasolle.

Stig-Åke Johnsson / Reuters
Ruotsalaispoliisit valmistautuvat tarkastamaan Tanskasta saapuvan junan Malmössä viime viikolla.
Ruotsalaispoliisit valmistautuvat tarkastamaan Tanskasta saapuvan junan Malmössä viime viikolla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat