Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Enemmistö USA:n osavaltioista ei halua pakolaisia Syyriasta

Ulkomaat
 
Max Whittaker / Reuters
Syyrialainen pakolainen Dania asuntolan edessä, jossa hän asuu Kaliforniassa 16. marraskuuta 2015
Syyrialainen pakolainen Dania asuntolan edessä, jossa hän asuu Kaliforniassa 16. marraskuuta 2015 Kuva: Max Whittaker / Reuters

Washington

Ainakin 28 osavaltion kuvernöörit Yhdysvalloissa eivät halua enää ottaa vastaan pakolaisia Syyriasta. Yhdysvalloissa on 50 osavaltiota.

Syynä on terrorismin pelko Pariisin iskujen jälkeen.

Yksi syyrialaisperhe oli odottanut lupaa päästä Yhdysvaltoihin kolme vuotta, kertoi The New York Times -lehti keskiviikkona. Tämän viikon maanantaina heidät tuotiin Indianaan, mutta kuvernööri ei suostunut ottamaan heitä vastaan. Perhe siirrettiin Connecticutiin, joka vielä ottaa vastaan syyrialaisia.

Kuvernöörit uhmaavat presidentti Barack Obamaa, joka on luvannut Yhdysvaltojen ottavan ainakin 10 000 syyrialaispakolaista ensi vuoden aikana.

Yhdysvaltoja on arvosteltu siitä, ettei se kanna vastuutaan Lähi-idän pakolaiskriisistä. Yhdysvaltoihin on otettu The New York Times -lehden mukaan 1 869 syyrialaispakolaista lokakuun 2014 jälkeen. Yhteensä Yhdysvallat ottaa noin 70 000 pakolaista vuodessa.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR arvioi syyskuun lopussa, että Eurooppaan oli saapunut puoli miljoonaa pakolaista pelkästään tämän vuoden aikana.

Yhdysvallat tutkii jokaisen syyrialaispakolaisen taustan tarkemmin kuin Eurooppa. Prosessi kestää puolestatoista kahteen vuoteen. Euroopassa vastaavaa taustojen tarkistamista ei ole ollut, koska pakolaisten määrä on ollut niin suuri.

Suhtautuminen pakolaisiin ja luvattomiin siirtolaisiin on myös kuuma aihe presidentinvaalikampanjassa. Osa republikaaneista on vaatinut, että Yhdysvaltain tulisi suosia kristittyjä pakolaisia. Obama korostaa empatiaa eikä aio erotella pakolaisia uskonnon perusteella.

The Washington Post -lehti muistutti, että 67,4 prosenttia amerikkalaisista vastusti Euroopan poliittisten pakolaisten – siis juutalaisten – ottamista maahan heinäkuussa 1938.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat