Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroopassa varauduttiin terroriuhkiin

Ulkomaat
 

Ranska jatkoi keskiviikkona terrori-iskujen tekijöiden etsimistä. Aamuyöllä alkanut operaatio päättyi iltapäivällä kahden epäillyn kuolemaan ja seitsemän vangitsemiseen.

Samalla äärijärjestö Isisin vastaiset sotatoimet jatkuivat. Ranskalainen lentotukialus Charles de Gaulle lähti keskiviikkona Etelä-Ranskan Toulonista kohti itäistä Välimerta. Sen on määrä saapua perille ”loppuviikosta” puolustusministeri Jean-Yves Le Drian sanoi.

Ranska ja Venäjä jatkoivat ilmahyökkäyksiään Isisin kohteita vastaan. Venäjä ilmoitti tehneensä ainakin 59 iskua Raqqan kaupunkiin ja Idlibin ja Deir al-Zorin maakuntiin.

Syyrian Raqqassa ainakin 33 Isisin taistelijaa kuoli iskuissa, Syyrian sodan ihmisuhreja tilastoiva Syrian Observatory For Human Rights kertoi.

Järjestön mukaan Isisin johtajat ovat alkaneet paeta perheineen ”pääkaupungista” Raqqasta toiseen Isisin hallitsemaan kaupunkiin Irakin Mosuliin.

Britannian yleisradion BBC:n aktivistilähteen mukaan siviilejä on sitä vastoin kielletty lähtemästä Raqqasta. Jos tieto pitää paikkansa, se voi viitata siihen, että siviilejä aiottaisiin käyttää ihmiskilpinä.

Useissa Euroopan maissa kohotettiin turvallisuusvalmiuksia Pariisin iskujen takia. Italian pääkaupungissa Roomassa lisättiin tuntuvasti sotilaiden läsnäoloa varsinkin tärkeiden kohteiden läheisyydessä.

Ruotsi ilmoitti nostavansa terrorivalmiuttaan viisiportaisen asteikon toiseksi korkeimmalle tasolle turvallisuuspoliisi Säpon saamien ”konkreettisten tietojen” perusteella. Myös Tanska nosti uhka-arviotaan.

Tanskan päälentokentän Kastrupin terminaali 3 suljettiin ja evakuoitiin keskiviikkona iltapäivällä, kun terminaalista epäiltiin löytyneen pommi. Poliisi tuli paikalle pommirobotin kanssa, ja noin kello 14 ilmoitettiin, että mitään epäilyttävää ei ollut löytynyt.

Kastrupilla myös pidätettiin kaksi miestä, joiden oli kuultu puhuvan pommista kentällä.

Isis ilmoitti keskiviikkona propagandalehdessään Dabiqissa pudottaneensa Egyptin Siinailla tuhotun venäläislentokoneen. Se julkaisi kuvan, jossa virvoitusjuomatölkkiin oli liitetty räjähteitä. Iskun kohteena oli lehden mukaan ollut aluksi ”Amerikan johtaman läntisen liittouman lentokone”, mutta Venäjän aloittamat ilmaiskut saivat sen vaihtamaan kohdetta.

Isis kertoi lehdess myös teloittaneensa vankinaan olleet norjalaisen ja kiinalaisen miehen. Norja ei vahvistanut tietoa, mutta yli 40-vuotiaan norjalaismiehen tiedetään olleen Isisin vankina tammikuusta alkaen. Norja on kieltäytynyt maksamasta miehestä vaadittuja lunnaita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat