Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pariisin iskun uhrin kirje hyökkääjille: ”Ette saa minua vihaamaan teitä”

Ulkomaat
 
Antoine Leiris julkaisi kirjeensä Facebookissa.
Antoine Leiris julkaisi kirjeensä Facebookissa.

Ranskalainen radiotoimittaja Antoine Leiris menetti perjantaisessa terrori-iskussa Bataclanin konserttisalissa Pariisissa 35-vuotiaan vaimonsa Hélène Muyalin. Pariskunnalla on 17-kuukautta vanha poikalapsi, jonka yksinhuoltajaksi Leiris jäi.

Leiris ei kuitenkaan antanut vihan myrkyttää vertaan, vaan kirjoitti hyökkääjille avoimen kirjeen Facebookiin. ”Ette saa minua vihaamaan” -viestiä oli jaettu yhteisöpalvelussa torstaiaamuna jo yli 200 000 kertaa.

”En edes halua tuntea teitä, olette kuolleita sieluja. Jos jumala, jonka nimiin tapatte sokeasti, teki meistä itsensä kuvia, jokainen luoti vaimoni ruumiissa on haava jumalan sydämessä”, Leiris kirjoitti.

Meikkitaiteilija Muyal oli yksi niistä 89:stä, jotka kuolivat Bataclanin konserttisaliin tehdyssä hyökkäyksessä. Pariisilaiset olivat tulleet Bataclaniin katsomaan amerikkalaista Eagles of Death Metal -yhtyettä, kun sarjatuliasein ja pommein varustautuneet hyökkääjät iskivät kesken keikan.

”En anna teille sitä tyytyväisyyttä, että vihaisin teitä. Haluatte sitä, mutta vihaan vastaaminen vihalla olisi periksi antamista sille samalle välinpitämättömyydelle, joka teki teistä sellaisia kuin olette.”

Kirje jatkuu: ”Haluaisitte minun pelkäävän ja katsovan epäilevästi kansalaistovereitani. Haluaisitte, että uhraisin vapauteni turvallisuudelle. Tässä olette hävinneet.”

”Näin hänet tänä aamuna, viimeinkin, öiden ja päivien odotuksen jälkeen. Hän oli yhtä kaunis kuin silloin kun hän lähti perjantai-iltana ja yhtä kaunis kuin yli 12 vuotta sitten, jolloin rakastuin häneen silmittömästi.”

”Tietysti olen surun murtama, ja tästä myönnän teille pienen voiton. Mutta voitto ei tule kestämään kauan. Hän tulee olemaan kanssamme joka päivä ja me tulemme tapaamaan taivaassa vapaina sieluina. Tätä te ette tule koskaan kokemaan.”

”Minä ja poikani tulemme olemaan voimakkaampi kuin yksikään armeija maailmassa. En voi haaskata enempää aikaani teihin, koska poikani heräsi juuri unilta. Hän on vasta 17 kuukautta vanha, ja hän syö välipalansa kuten minä muuna päivänä tahansa. Sitten aiomme leikkiä kuten tavallista. Tämä pieni poika tulee olemaan koko elämänsä onnellinen ja vapaa, koska te ette tule saamaan koskaan hänenkään vihaansa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat