Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi auttaa Ruotsia terroriepäillyn etsinnässä – Ruotsi nosti uhkatasoa

Ulkomaat
 
Ruotsin suojelupoliisi: Ruotsissa suunnitellaan terroritekoa
Ruotsin suojelupoliisi: Ruotsissa suunnitellaan terroritekoa
Ruotsin suojelupoliisi kertoi keskiviikkona nostavansa terrorivalmiuttaan. Suojelupoliisin päällikön Anders Thornbergin mukaan näyttää siltä, että Isis-taistelijoita on lähetetty Ruotsiin tekemään iskuja.

Tukholma. Ruotsissa poissaolevana pidätetyn ja terroririkoksen valmistelusta epäillyn miehen etsintä jatkuu.

Ruotsin turvallisuuspoliisi ei kuitenkaan ole vahvistanut tietoja miehen henkilöllisyydestä ja kieltäytyy myös kommentoimasta niitä tutkintaan liittyvistä syistä.

Myös Suomen suojelupoliisi etsii epäiltyä.

”Ruotsalaiset ovat pyytäneet apua”, vahvistaa suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantala.

”Autamme naapureita henkilön löytämisessä kaikin käytettävissä olevin tavoin.”

Rantala korostaa kuitenkin, että suojelupoliisilla ei ole tällä erää mitään syytä olettaa, että epäilty olisi Suomessa.

Ruotsalaiset iltapäivälehdet Expressen ja Aftonbladet ovat julkaisseet epäillyn kuvan ja tietoja tämän henkilöllisyydestä. Hänen kerrotaan olevan irakilainen ja terroristijärjestö Isisin jäsen. Ruotsin television SVT:n mukaan hän on 25-vuotias ja hänellä on jonkinlaisia yhteyksiä Ruotsiin.

”Etsimme tätä miestä. Miten se tarkalleen ottaen tapahtuu, emme halua sanoa, mutta se kuuluu nyt jokaisen poliisin arkeen kaupungilla etsiä tätä miestä”, sanoi Mats Löfving, poliisin kansallisen operatiivisen yksikön (NOA) johtaja SVT:n aamutelevision haastattelussa.

Turvallisuuspoliisi kertoi keskiviikkona nostavansa uhkatason Ruotsissa neljään, mikä tarkoittaa korkeaa uhkatasoa aiemman kohonneen uhkatason sijaan. Samaan aikaan kerrottiin, että poliisi etsii yhtä ihmistä epäiltynä terroririkoksen valmistelusta. Päätös epäillyn pidättämisestä poissaolevana oli tehty tiistai-iltana. Tarkkaa tietoa epäillyn olinpaikasta tai siitä minkälaista terroritekoa hänen epäillään suunnitelleen ei kerrottu. Sisäministeri Andes Ygeman kertoi SVT:n uutisille epäillyn saattavan olla Ruotsissa.

Myös Ruotsin puolustusvoimat nosti myöhään keskiviikkona uhkatasoaan viisiasteisella asteikolla neljään. Se ei kuitenkaan halunnut kommentoida, mitä tämä tarkoittaa käytännössä tai minkälaisiin toimiin puolustusvoimat ryhtyy.

Norjan yleisradion NRK:n ja uutistoimisto NTB:n mukaan epäiltyä etsitään nyt myös Norjasta.

Ruotsissa kohonnut uhkataso näkyy katukuvassa poliisin kasvavana läsnäolona yleisillä paikoilla kuten asemilla ja tiettyjen rakennuksien läheisyydessä. Poliisi on kuitenkin painottanut, ettei tiedossa ole uhkaa, joka kohdistuisi tiettyyn paikkaan tai rakennukseen.

Uhkatason luku neljä tarkoittaa, että turvallisuuspoliisin mielestä on merkittävä uhka siitä, että tietyillä toimijoilla on sekä aikeita että halua toteuttaa jonkinlainen isku Ruotsissa. Taso viisi tarkoittaisi, että turvallisuuspoliisi käytännössä tuntisi konkreettisen suunnitelman ja että uhka on hyvin suuri.

Stig-Åke Johnsson / Reuters
Ruotsalaispoliisit valmistautuvat tarkastamaan Tanskasta saapuvan junan Malmössä viime viikolla.
Ruotsalaispoliisit valmistautuvat tarkastamaan Tanskasta saapuvan junan Malmössä viime viikolla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat