Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskan pääministeri varoittaa: Jihadistit voivat käyttää kemiallisia aseita

Ulkomaat
 
Ranska: Terroristit voivat käyttää kemiallisia ja biologisia aseita
Ranska: Terroristit voivat käyttää kemiallisia ja biologisia aseita
Ranskan pääministeri Manuel Valls varoitti torstaina, että militantit voivat uhata Ranskaa myös biologisilla ja kemiallisilla aseilla.

Ranskan pääministerin Manuel Vallsin mukaan islamistijihadistit saattavat käyttää iskuissaan myös kemiallisia ja biologisia aseita.

”Meidän ei tule poissulkea mitään, vaan kaikki varotoimet ovat tarpeellisia. On pidettävä mielessä, että kemiallisten ja bakteriologisten aseiden vaara on olemassa”, Valls sanoi torstaina uutistoimistojen mukaan puhuessaan parlamentin alahuoneelle Pariisissa.

”Heidän karmivalla mielikuvituksella ei ole rajoja.”

Valls on aikaisemminkin varoittanut mahdollisista tulevista iskuista.

”Tiedämme, että iskuja valmistellaan edelleen. Ei ainoastaan Ranskaa, vaan myös muita eurooppalaisia maita vastaan”, Valls totesi aiemmin tällä viikolla.

Torstaina Valls myös vaati, että EU:n jäsenmaiden olisi kyettävä jakamaan tehokkaammin matkustajien lentotietoja, jotta epäiltyjen liikkeistä oltaisiin paremmin perillä.

”Tämä on välttämätöntä kollektiiviselle turvallisuudellemme”, Valls katsoi.

Belgialaisten ja ranskalaisten viranomaisten yksi virhe on ollut se, etteivät he päässeet ajoissa perille Pariisin perjantaisten terrori-iskujen pääarkkitehdin, belgialaisen Abdelhamid Abaaoudin suunnitelmista ja liikkeistä. Iskuissa kuoli 129 ihmistä.

Keskiviikkona Ranskan turvallisuusviranomaiset tekivät Pariisissa seitsemän tuntia kestäneen iskun terrorismista epäiltyjen piilopaikkaan. Toistaiseksi ei ole selvinnyt, saatiinko Abaaoud iskussa kiinni tai tapettua. Kahden operaatiossa kuolleen henkilöllisyyttä selvitetään muun muassa dna-testeillä.

Pariisin iskut ovat muutoinkin pitäneet turvallisuusviranomaiset kiireisinä. Belgiassa poliisit tekivät torstaina useita iskuja, joissa he yrittivät selvittää maassa olevia terroriristisoluja. Ranskassa puolestaan poliiseille myönnettiin lupa kantaa asetta myös virka-ajan ulkopuolella, kertoi uutistoimisto AFP.

PHILIPPE WOJAZER / Reuters
Ranskan pääministerin Manuel Valls
Ranskan pääministerin Manuel Valls
Terrorijärjestö Isis parissa minuutissa
Terrorijärjestö Isis parissa minuutissa
Mikä on Isis, joka kylvää tuhoa Syyriassa, Irakissa ja yhä laajemmin myös ympäri maailmaa?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat