Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kongressi rajoittaa pakolaisten pääsyä Yhdysvaltoihin – Obama uhkaa käyttää veto-oikeuttaan

Ulkomaat
 
JONATHAN ERNST / Reuters
Presidentti Barack Obaman mukaan laki tekisi kohtuuttoman vaikeaksi sen, että Yhdysvallat auttaa haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä.
Presidentti Barack Obaman mukaan laki tekisi kohtuuttoman vaikeaksi sen, että Yhdysvallat auttaa haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä. Kuva: JONATHAN ERNST / Reuters

Yhdysvaltain kongressi rajoittaa Syyriasta ja Irakista tulevien pakolaisten pääsyä Yhdysvaltoihin.

Edustajainhuone päätti myöhään torstaina laista, jolla tiukennetaan pakolaisten taustojen tarkistamista. Lain mukaan liittovaltion poliisin FBI:n päällikön tulee hyväksyä erikseen, että jokaisen pakolaisen tausta on selvitetty riittävän perusteellisesti.

Lain syynä on terrorismin pelko Pariisin iskujen jälkeen. Äärijärjestö Isis on uhannut tällä viikolla sekä Washingtonia että New Yorkia terrori-iskuilla.

Presidentti Barack Obama uhkaa käyttää vetoaan lain kaatamiseksi. Obaman mukaan laki tekisi kohtuuttoman vaikeaksi sen, että Yhdysvallat auttaa haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä.

Myös 31 osavaltion kuvernöörit ovat kieltäytyneet majoittamasta syyrialaispakolaisia.

Syyrialaispakolaiset joutuvat jo nyt odottamaan 1,5-2 vuotta ennen kuin heidän taustansa on tarkistettu. Yhdysvallat on ottanut Syyriasta alle kaksi tuhatta pakolaista viime vuoden aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat