Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terrorismirikoksen valmistelusta epäilty mies otettiin kiinni Ruotsissa

Ulkomaat
 
Ruotsin suojelupoliisi: Ruotsissa suunnitellaan terroritekoa
Ruotsin suojelupoliisi: Ruotsissa suunnitellaan terroritekoa
Ruotsin suojelupoliisi kertoi keskiviikkona nostavansa terrorivalmiuttaan. Suojelupoliisin päällikön Anders Thornbergin mukaan näyttää siltä, että Isis-taistelijoita on lähetetty Ruotsiin tekemään iskuja.

Tukholma

Ruotsissa terrorismirikoksen valmistelusta epäilty ja poissaolevana pidätetty mies on otettu kiinni, kertoo turvallisuuspoliisi verkkosivuillaan.

TT:n tietojen mukaan mies otettiin kiinni Bolidenissä. Alueen asukkaiden mukaan paikalla oli käynnissä poliisioperaatio alkuillasta saakka. Turvallisuuspoliisi ei kommentoinut tapahtumapaikkaa muutoin, kuin että kyseessä oli paikkakunta Ruotsissa.

Dagens Nyheterin mukaan mies otettiin kiinni paikallisessa pakolaiskeskuksessa.

Turvallisuuspoliisi kertoi TT:lle, että epäillyn pidätys sujui rauhallisesti, ja nyt häntä on tarkoitus kuulustella. Säpo on muutoin ollut hyvin vaitonainen tapauksen yksityiskohdista.

”Olen vaikuttunut nopeudesta, jolla etsitty on löydetty ja otettu kiinni”, kirjoitti pääministeri Stefan Löfven lausunnossaan.

Ruotsissa useat mediat julkaisivat torstaina epäillyn kuvan ja tietoja tämän henkilöllisyydestä. Hänen kerrotaan olevan irakilainen ja terroristijärjestö Isisin jäsen. Ruotsin television SVT:n mukaan hän on 25-vuotias ja hänellä on jonkinlaisia yhteyksiä Ruotsiin. Turvallisuuspoliisi ei ole vahvistanut näitä tietoja, muttei liioin kieltänyt niitä.

Turvallisuuspoliisi ei ole halunnut kertoa enempää siitä, minkälaista rikosta hänen epäillään valmistelleen.

Ruotsi nosti keskiviikkona terrorismin uhkatasoaan viisiasteisella asteikolla kolmesta neljään. Samaan aikaan kerrottiin, että turvallisuuspoliisi etsii kyseistä miestä epäiltynä terrorismirikoksen suunnittelusta.

Säpo ei laske Ruotsin terrorismin uhkatasoa, vaikka epäilty mies otettiin kiinni, sanoo Säpön tiedottaja Sirpa Franzén uutistoimisto TT:lle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat