Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eurooppalaisten viisumivapaus kyseenalaistetaan USA:ssa – syynä eurooppalaiset terroristit

Ulkomaat
 

Pariisin tuore terrori-isku on kiihdyttänyt Yhdysvalloissa keskustelua siitä, pitäisikö 23 EU-maan viisumivapaus lopettaa, kertoo uutistoimisto AFP. Yhdysvaltalaispäättäjät kiinnittävät huomiota siihen, että terroritekoihin osallistuu EU-maiden kansalaisia. Myös monen EU:n ulkopuolisen maan viisumivapaus kyseenalaistetaan, muun muassa Norjan ja Australian.

Esimerkiksi senaatin ulkoasiainkomitean puheenjohtaja, republikaani Bob Corker sanoi aikovansa panostaa enemmän viisumivapauden käsittelyyn. Myös demokraattipäättäjien joukossa on niitä, jotka ovat luvanneet tukkia porsaanreiät, joiden avulla jihadistijärjestö Isisin jäsenet voisivat livahtaa Yhdysvaltoihin, AFP kertoo.

Viime aikoihin asti poliitikot ovat ajaneet viisumivapauden laajentamista, jotta Yhdysvallat hyötyisi kasvavista matkailijavirroista ja lisääntyvistä matkailutuloista.

Myös jotkut turvallisuuden asiantuntijat ovat varoittaneet, että terroristit voivat käyttää viisumivapautta hyväkseen. Demokraattisenaattori Dick Durbin muistutti britti Richard Reidista, joka yritti räjäyttää kengänpohjiin kätketyillä räjähteillä Pariisista Miamiin lennolla olleen koneen vuonna 2001.

AFP:n mukaan yhdysvaltalaiset lainsäätäjät ovat myös huolissaan siitä, että eurooppalaiset viranomaiset myöntävät pakolaisen aseman sadoilletuhansille maahantulijoille ilman, että tulijoiden taustat selvitettäisiin riittävän tarkasti. Ajan oloon nämä henkilöt voivat saada EU-passin ja pääsevät osallisiksi viisumivapaudesta. Pelkona on, että suureen joukkoon voisi kätkeytyä terroristeja.

Yhdysvaltojen matkailujärjestö (US Travel Association) sen sijaan puolustaa viisumivapautta. Järjestön mukaan viisumivapaus lisää turvallisuutta, koska siihen liittyy tiedustelutiedon vaihtoa valtioiden kesken.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat