Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikan uusi ongelma: pakolaisten veneiden perämoottorit

Ulkomaat
 
Kreikassa on perämoottoriongelma – CE-merkintä puuttuu
Kreikassa on perämoottoriongelma – CE-merkintä puuttuu
Kreikan Lesboksen saarelle pienillä veneillään saapuvat pakolaiset ovat aiheuttaneet paikallisille viranomaisille uuden ongelman: heidän käyttämistään perämoottoreista puuttuu CE-merkintä.

Paikalliset viranomaiset Kreikan Lesboksen saarella ovat pakolaisongelman lisäksi perämoottoriongelman edessä.

Viranomaiset eivät tiedä, mitä kaikille hylätyille perämoottoreille pitäisi tehdä, sillä niitä ei voi myydä eikä huutokaupata, sillä useimmista puuttuu EU:n vaatima CE-merkintä.

Kun pakolaiset pääsevät saaren rantaan, he usein rikkovat ilmatäytteisen veneensä, ettei paikallinen poliisi voisi lähettää heitä takaisin merelle. Paikalliset asukkaat ovat yrittäneet hyötyä tilanteesta irrottamalla hylystä perämoottorit ja myymällä ne.

Viranomaiset ovat kuitenkin huomanneet, että perämoottoreiden jälleenmyynti on Kreikassa laitonta puuttuvan CE-merkinnän takia.

”Jos joku ottaa haltuunsa perämoottorin, pitää siitä ilmoittaa viranomaisille kahden viikon kuluessa. Jos ilmoittamaton moottori löytyy henkilön hallusta, voi hän joutua oikeuteen”, kertoo lakimies Andre Kiinan CCTV-uutiskanavalle.

CE-merkintä osoittaa, että laite täyttää Euroopan unionin direktiivien vaatimukset. EU:ssa merkintä on pakollinen muun muassa koneissa ja sähkölaitteissa.

”Suurin osa perämoottoreista tulee Aasian maista, joten niissä ei ole vaadittavaa merkintää. Tällä hetkellä viranomaiset eivät tiedä, mitä niille pitäisi tehdä. Niitä ei voi huutokaupata eikä myydä”, Andre sanoo.

Pakolaiskriisi on synnyttänyt samankaltaisen ongelman Venäjän ja Norjan rajalle. Siirtolaiset turvautuvat polkupyöriin, koska Venäjä edellyttää rajanylityksen tapahtuvan ajoneuvolla. Norjan puolella hylätyt pyörät on koottu kontteihin ja pantu kierrätykseen, koska niissä ei ole ollut Norjan tieliikennelain edellyttämää etujarrua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat