Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saint-Denis’n piiritysasunnosta löytyi kolmas ruumis

Ulkomaat
 
GONZALO FUENTES / Reuters
Ranskan poliisi tutki Pariisin Saint-Denis-lähiössä asuntoa, johon poliisi teki ratsian keskiviikkona. Ratsian aikana ammuttiin yli 5000 laukausta. Torstaina vahvistettiin, että Pariisin iskujen pääsuunnittelijaksi epäilty Abdelhamid Abaaoud kuoli ratsian aikana.
Ranskan poliisi tutki Pariisin Saint-Denis-lähiössä asuntoa, johon poliisi teki ratsian keskiviikkona. Ratsian aikana ammuttiin yli 5000 laukausta. Torstaina vahvistettiin, että Pariisin iskujen pääsuunnittelijaksi epäilty Abdelhamid Abaaoud kuoli ratsian aikana. Kuva: GONZALO FUENTES / Reuters

Ranskan viranomaiset ovat vahvistaneet, että Saint-Denis’n piiritysasunnosta on löytynyt kolmas ruumis. Naista ei ole vielä tunnistettu.

Ranskan erikoisjoukkojen operaatiossa keskiviikkoaamuna kuoli yhteensä kolme ihmistä: kaksi naista ja mies, joka on tunnistettu Pariisin iskujen suunnittelusta epäillyksi Abdelhamid Abaaoudiksi.

Uutistoimisto Reutersin mukaan asunnosta on löytynyt käsilaukku, jossa on passi nimellä Hasna Ait Boulahcen. Boulachen on Abaaoudin serkku.

Perjantaina selvisi, että Abaaoud kuvattiin Pariisin metrossa juuri keskustan iskujen jälkeen.

Abaaoud on tunnistettu valvontakameran kuvista menemässä metroon Croix-de-Chavaux’n asemalla perjantai-iltana kello 22.14, kertoo Le Parisien -lehti. Vain puolen kilometrin päässä tästä metroasemasta poliisi löysi mustan Seatin – auton, jota terroristit käyttivät tulittaessaan kymmenennen kaupunginosan terasseilla iltaa viettäneitä ihmisiä.

Vaikuttaa siis siltä, että tämä marokkolaistaustainen ja Belgiassa asunut terroristi oli läsnä autossa, josta käsin osa verilöylystä tehtiin.

Ranskan poliisia auttoi Abdelhamid Abaaoudin jäljille Marokosta saatu vihje, että tämä oleskelee Ranskassa. Vihjeen saanut poliisi kohdisti huomionsa Hasna Ait Boulahceniin, jonka tiedettiin olevan yhteydessä Abaaoudiin. Boulahcen oli poliisin seurannassa, ja hänen puhelintaan salakuunneltiin. Nainen jäljitettiin Saint-Denis’n kaupunginosaan.

Poliisi tarkkaili, kun Boulahcen vei Abaaoudin Saint-Denis’n piiritysasuntoon tiistai-iltana. Seuraavan päivän hyökkäyksessä poliisit ampuivat yli 5 000 laukausta.

Alustavien tietojen pohjalta pääteltiin, että Boulahcen räjäytti piiritystilanteessa räjähdevyön. Kun maasta löytynyttä kalloa tutkittiin, huomattiin, ettei se kuitenkaan ole hänen.

Abaaoudi on yhdistetty useisiin Euroopassa suunniteltuihin terroritekoihin, kuten Amsterdamista Pariisiin matkanneen Thalys-junan iskuyritykseen.

Abaaoudin tiedetään oleskelleen Syyriassa. Nyt suurta ihmetystä herättää, miten hänen onnistui päästä takaisin Eurooppaan.

HANDOUT
Syyriassa oleskelleen Abdelhamid Abaaoudin kuva julkaistiin äärijärjestö Isisin verkkolehdessä.
Syyriassa oleskelleen Abdelhamid Abaaoudin kuva julkaistiin äärijärjestö Isisin verkkolehdessä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat