Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina ilmoittaa ampuneensa 28 terroristiepäiltyä

Ulkomaat
 
HS–AFP

Kiinan poliisi on ampunut 28 ihmistä, jotka se on luokitellut terroristeiksi. Kiinan valtiollisen median mukaan ampuminen on tapahtunut muslimienemmistöisessä Xinjiangin maakunnassa Kiinan luoteisosissa.

Ampumista oli edeltänyt 56 päivää kestänyt takaa-ajo. Tapahtumat lähtivät liikkeelle hiilikaivokseen kohdistuneesta hyökkäyksestä Aksussa. Hyökkäyksessä kuoli 16 ihmistä, kertoo paikallisviranomaisten Tianshan-verkkosivusto. Tianshan kertoo, että yksi ”huligaani” antautui.

Uiguurien asuttamassa Xinjiangissa on usein levottomuuksia. Kiina on aloittanut poliisikampanjan terroristeiksi luokiteltuja epäiltyjä vastaan.

Monet uiguurit ovat kertoneet eriarvoisesta kohtelusta ja suoranaisesta vainosta heidän kulttuuriaan ja uskontoaan kohtaan.

Aiemmin syyskuussa Aksussa oli kuollut 50 ihmistä hyökkäyksessä, jossa viisi poliisia oli puukotettu kuoliaaksi. Tapahtumasta kertoi Yhdysvaltain rahoittama Radio Free Asia viime perjantaina.

Hyökkäyksen kohteena olivat kaivoksen vartijat, kaivoksen omistajan talo ja työntekijöiden makuutilat.

Aiemmin tällä viikolla Radio Free Asia kertoi paikallislähteisiin vedoten, että viranomaiset olivat tappaneet 17 epäiltyä, joista seitsemän oli naisia ja lapsia. Viranomaistiedotteen mukaan operaatio oli ollut ”loistava voitto taistelussa terrorismia vastaan”. Tiedote vedettiin nopeasti pois julkisuudesta.

Viranomaisten mukaan hiilikaivoksen hyökkäystä oli suunniteltu Kiinan ulkopuolella. Kiinan valtionjohto syyttää yleensä naapurivaltioissa toimivia islamistiryhmiä Kiinan rajojen sisällä tapahtuvista hyökkäyksistä.

Tianshanin mukaan poliisi oli hälyttänyt 10 000 ihmistä etsimään kaivokseen hyökänneitä epäiltyjä. Etsinnöissä oli käytössä helikoptereita. Epäillyt oli otettu kiinni ja ammuttu useiden taisteluiden jälkeen. Viimeinen heistä kuoli marraskuun 12. päivänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat