Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat vapautti 30 vuotta vangittuna olleen israelilaisvakoojan

Ulkomaat
 
REUTERS
Jonathan Pollard tuomittiin vakoilusta elinkautiseen vuonna 1987.
Jonathan Pollard tuomittiin vakoilusta elinkautiseen vuonna 1987. Kuva: REUTERS

Yhdysvallat on vapauttanut vuodesta 1985 vangittuna olleen israelilaisvakooja Jonathan Pollardin. Pollard vapautettiin perjantaina, kertoo uutistoimisto Reuters.

”Israelin kansa tervehtii ilolla uutista Jonathan Pollardin vapautumisesta. Kolmen kovan vuosikymmenen jälkeen Jonathan pääsee jälleen perheensä luo”, Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu sanoi.

Yhdysvallat kertoi viime heinäkuussa aikeistaan vapauttaa Pollard. Jo aiemmin keväällä uutisoitiin, että Yhdysvallat pohti Pollardin vapauttamista edistääkseen niin Lähi-idän rauhanneuvotteluja.

Yhdysvaltojen tiedustelussa työskennellyt Pollard toimitti 1980-luvulla Israelille tuhansia salaisia asiakirjoja. Hänet pidätettiin 1985 ja tuomittiin elinkautiseen vankeuteen vuonna 1987.

Israel myönsi Pollardille kansalaisuuden vuonna 1995. Vuonna 1998 juutalaisvaltio myönsi lopulta, että Pollard oli vakoillut Israelille.

Israel on vaatinut Pollardin vapauttamista jo vuosia, mutta Yhdysvaltojen tiedustelujohto on vastustanut ajatusta kiivaasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat